Gemeente Lisse

Muziekspektakel Haïti in Gewoonste Zaak

Poster Benefietconcert

Op zondag 31 januari is er van 15.00 tot zeker 21.00 uur een benefiet muziekspektakel voor Haïti in de Gewoonste Zaak aan de Schoolstraat. Initiatiefnemer is Pim de Boer. De optredens worden mogelijk gemaakt door sponsors De Gewoonste Zaak, Alkemade Printing en Kleurrijk Lisse. Het bedrijfsleven wordt van harte opgeroepen ter plaatse haar donatie te komen doen.

Presentator Frank van der Kroft zal bij opbod artikelen, beschikbaar gesteld door de winkeliers, verkopen voor het goede doel. Hij zal de donateurs uit het bedrijfsleven ontvangen en op scherm wordt de telling van de giften bijgehouden. De medewerkers van De Gewoonste Zaak werken die middag/avond voor niets, zodat hun gage in de pot wordt gestort door de Gewoonste Zaak evenals een deel van de omzet. Overigens zullen de consumptieprijzen niet worden verhoogd deze dag. Ook hij treedt met zijn band Leos Drugstore belangeloos op. Dat geldt trouwens voor alle acts.

Goed gevoel

Toen ik de zondag ná de ramp wat mailtjes stuurde, kreeg ik onmiddellijk veel bijval. Met name Teun en Jacqueline Oosthoek waren direct enthousiast om een mooi muziekspektakel te maken. Snel kregen we de medewerking van de bands en de presentator, citymanagement maakte de poster en binnen korte tijd stond één en ander in de startblokken. Nu maar hopen dat er massaal op gereageerd wordt. Aan het programma ligt het niet: dat wordt zingen, swingen en dansen. Feest met een goed gevoel voor een goed doel, dus., aldus initiatiefnemer Pim de Boer.

De bands

Valt er iets te vieren of is er iets bijzonders, dan is de Barbaband van de partij. Ze brengen op energieke en aanstekelijke wijze hitsongs van verleden tot heden. Leo's Drugstore is het bekende streekrecept voor een heerlijke Jazzy sound. Jo de Roeck is een singer/songwriter van uitzonderlijke klasse, onder andere bekend van Herman Brood en Focus. Hij neemt zijn muzikale vrienden mee, waaronder Shell Schellekens (Brainbox, Hans Vermeulen, producer Golden Earring), Wouter Kiers (Kiers & De Vries) en Carlos Leek (Anouk en Van Velzen). Allemaal live on stage voor Haïti.

Programma

De Barbaband begint om 15.00 uur. Leos Drugstore speelt van 16.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 19.30 uur. Tussendoor kunt u de verrassingsband verwachten. Jo de Roeck and Friends spelen vanaf 19.30 uur. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

De entree bedraagt 5,- per persoon en uiteraard gaan ook deze opbrengsten naar Haïti. U komt toch ook?