NCRV

NCRV-radio

dit weekend

Schepper & Co
Zondag 31 januari 2010
15.00 uur, Radio 5

Ruudt Peters is als beeldend kunstenaar en als gastconservator verantwoordelijk voor de expositie Lingam in het Museum Catharijneconvent. In deze expositie worden fallussymbolen - in de hindoeïstische en boeddihistische cultuur tekens van vruchtbaarheid
- in een westerse religieuze context geplaatst. In het NCRV-radioprogramma Schepper & Co zondag een gesprek met Peters over zijn drijfveren, de verhouding tussen kunst en religie en de invloed van de beeldcultuur op onze samenleving.

Luisteraars kunnen een vraag stellen aan Ruudt Peters door tijdens de uitzending te bellen met het gratis telefoonnummer 0800 3000 555.

Volgspot
Zondag 31 januari 2010
23.00 uur, Radio 2

Te gast in het NCRV-programma Volgspot, zondag in het Mediacafé in Hilversum: Jeroen van Merwijk. Op dit moment toert hij langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling âDat moet meneer van Merwijk nodig zeggenâ. Behalve cabaretier en tekstschrijver is Van Merwijk ook beeldend kunstenaar. Hij speelt in het Volgspot-café live een aantal nummers uit zijn voorstelling. Ook dook hij zijn platenkast in om zijn favoriete muziek mee te nemen naar de studio.