Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Paula Udondek weer op zoek naar bands met lef
Tweede festival Check MO in Paard van Troje

De bekende Haagse televisiepresentatrice Paula Udondek is voor het festival Check MO opnieuw op zoek naar bands uit Den Haag en omgeving die het aandurven om hun muzikale grenzen te verleggen.

Een soortgelijke zoektocht in 2008 leverde veel reacties op en een zeer mooie festivalavond in het Paard van Troje. De bandcombinatie van NiCad en Group L'Ambiance won toen de wedstrijd. Maar bij Check MO gaat het om meer dan competitie. De MO in Check MO staat voor Muzikale Ontmoetingen. De kennismaking tussen artiesten met verschillende muzikale achtergronden staat centraal.

Tijdens de tweede Check MO ­ die zondag 31 januari plaatsvindt in het Paard van Troje ­ zullen vier keer twee acts met elkaar samenspelen. Het zal daarbij steeds gaan om muzikanten met een verschillende muzikale achtergrond. Denk bijvoorbeeld aan een reggaegroep met een jazzband, een popgroep samen met een raïband of een Bollywood- zanger(es) met een rockband. Elke act moet naast het gezamenlijke lied één eigen nummer spelen, zodat de verschillende stijlen goed hoorbaar zijn.

Bij de eerste editie van Check MO mocht de beste bandcombinatie het winnende nummer opnemen in de studio. Bij de komende editie mogen alle finalisten de studio in om hun gezamenlijke songs vast te leggen voor de toekomst. Op de finaleavond in het Paard van Troje strijden de muzikanten om de eer, een professionele fotoreportage door de bekende popfotograaf Eric van Nieuwland, een optreden in het radioprogramma Stork On Air en een optreden op het 5 Mei Festival 2010. Alle acts kunnen in de aanloop naar 31 januari rekenen op veel aandacht van verschillende Haagse media zoals Stork On Air, Den Haag FM, 3VOOR12/Den Haag en Haagspoppodium.nl.

Check MO is een initiatief van de Stichting Doerak van Paula Udondek, die in het verleden vergelijkbare initiatieven organiseerde zoals M.O. op TV West en het festival Viva Diversity in het Paard van Troje. Check MO wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Burgerschap en Fonds 1818.

AANMELDEN
Iedereen kan meedoen aan Check MO, maar de voorkeur gaat uit naar jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving. Aanmelden voor de wedstrijd kan door uiterlijk 16 december een mail te sturen naar info@stichtingruijs.nl, o.v.v. naam, adresgegevens, leeftijd en de website waar muziek van de act te horen is.

www.checkmo.nl