Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Derde Editie Nationale Bekeerlingendag

UTRECHT ­ Volgens schattingen van het CBS zijn er in Nederland 12.000 autochtone moslims. Stichting OntdekIslam en het Landelijk Platform Nieuwe Moslims organiseren voor deze doelgroep de 3e Nationale Bekeerlingendag op 31 januari. Deze grootschalige themadag heeft betrekking op deze nieuwe moslims, een sterk groeiende gemeenschap in Nederland. Door middel van lezingen door nationaal en internationaal bekende sprekers worden het bekeren tot Islam en de daaraan verwante uitdagingen besproken. Er worden tussen de 500 en 600 deelnemers verwacht.

Gedurende deze themadag is er de mogelijkheid om naast het beluisteren van de lezingen, ook onderling ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. De lezingen worden verzorgd door Hussein Yé (uit Maleisië), Pierre Vogel (uit Duitsland) en de Nederlandse spreker Ali al Khattab. Tevens zal de Nederlandse jeugdvertegenwoordigster naar de Verenigde Naties, Elsa van de Loo, een presentatie geven.

Deze editie heeft plaats in Omar Al Farouk Moskee te Utrecht. Vanaf 12:00 is de deur open voor bezoekers van de dag; het officiële programma is om 21:00 afgelopen. Zowel de lunch als het diner wordt verzorgd. De dag is voor een ieder toegankelijk, bekeerling of niet- bekeerling, moslim of geen moslim. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.



Ingezonden persbericht