Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Antoine Bodar publiceert nieuw boek over het lijden van Jesus Christus. 'Bedenk dat ge sterfelijk zijt.'

Met kopergravures van Albrecht Dürer

Zoetermeer, 25 januari 2010

Begin februari verschijnt bij Uitgeverij Meinema het nieuwe boek van Antoine Bodar getiteld De Passie van Jesus Christus. Lijden van de Zoon Gods. Dit boek bevat de gedachten van Antoine Bodar bij de kopergravures van Albrecht Dürer over het lijden van Jesus Christus. Bodar presenteert in februari het boek bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam en heeft in maart een ontmoeting met Kluun ('Komt een vrouw bij de dokter').

Inhoud van het boek

De passie van Jesus Christus bevat de reeks passiegravures van Albrecht Dürer uit 1507-1512. Deze 'Kupferstichpassion' inspireerde Antoine Bodar tot puntige overwegingen, waarbij hij onverwachte kanten van het lijden belicht: 'Bekijken we van tijd tot tijd het leven vanuit het vergezicht van de dood, we zouden wellicht zorgzamer, vriendelijker, toegevender zijn, en stellig elke ruzie nog op dezelfde dag bijleggen. We zouden elke dag zo moeten leven alsof het onze laatste is.'

Auteur

Prof.dr Antoine Bodar is priester, kunsthistoricus, schrijver van een dertiental boeken en bijzonder hoogleraar voor christendom, cultuur en media aan de Universiteit van Tilburg. Hij woont in Rome.

Voor informatie over de auteur kunt u terecht op zijn website: www.antoinebodar.nl

Naar aanleiding van de verschijning van De passie van Jesus Christus organiseert Uitgeverij Meinema twee bijeenkomsten:

Op donderdag 4 februari overhandigt Antoine Bodar het eerste exemplaar tijdens een feestelijke presentatie aan Peter Bergwerff, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad. Deze presentatie vindt plaats in Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16, 1012 XA Amsterdam om 18.30 uur. Antoine Bodar zal zijn visie op het lijden kort toelichten. Aansluitend zal hij zijn boek signeren. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Op vrijdag 12 maart heeft Antoine Bodar een bijzondere ontmoeting met de auteur Kluun (o.a 'Komt een vrouw bij de dokter' en 'God is gek', het actieboekje voor de Maand van de Spiritualiteit 2009) over het thema van het lijden. Voor beide auteurs is het lijden een fundamenteel punt in hun oeuvre, de wijze waarop ze dit communiceren in hun werk is totaal verschillend. Gespreksleider Bert Heuvelman (televisieredacteur bij de EO) zal middels een debat het lijden in zijn veelsoortigheid centraal stellen. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met het Jacobidebat in de Jacobikerk, St Jacobsstraat 171, 3511 BP in Utrecht. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.45 uur). Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom. Voor nadere informatie: houdt u de website van Uitgeverij Meinema in de gaten: www.uitgeverijmeinema.nl

------------------------------------------------



Ingezonden persbericht