Gemeente Delft

Genomineerden 'gezicht van Delft 2010' bekend

De negen Delftse iconen die kans maken op de titel 'hét gezicht van Delft 2010' zijn bekend. Delftenaren kunnen vanaf zondag 31 januari via www.delft.nl/gezicht hun voorkeursstem uitbrengen. Op 1 maart is bekend wie de titel hét gezicht van Delft 2010' mag dragen.

De genomineerden zijn:
Ehsan Turabaz (Inter IKEA Systems BV), Rutger de Graaf (Deltasync), Joris Kleinveld (Auxilium), Bob Ursem (TU Delft), Ciar Holstein (student Luchtvaarttechniek Hogeschool InHolland Delft), Gerwin Hoogendoorn (Senz Umbrellas BV), Francine Houben (Mecanoo), Marco Waas (YES!Delft/TUDelft) en Nina Voets (Stichting Ciccionina).

De iconen zijn geselecteerd door de stuurgroep Stadsmarketing (gemeente Delft, TU Delft, Stichting Delft Kennisstad, stichting Delft Marketing, De Haagse Hogeschool en INHOLLAND) uit een lange lijst van bijzondere Delftenaren, die zijn aangedragen door verschillende organisaties uit de stad. Uit deze groep van negen wordt één nieuw gezicht gekozen.

Een nieuw gezicht in de eregalerij van beroemde Delftenaren. Een nieuw icoon, die met inzet van zijn of haar kennis, vindingrijkheid en/of persoonlijke inspanningen een grote bijdrage levert aan het imago van onze stad op economisch gebied. Zij zijn met andere woorden bezig geschiedenis te maken en kansen te benutten voor Delft. Al deze iconen zorgen ervoor dat we met recht kunnen zeggen 'Delft Creating History'.

De definitieve keuze voor hét gezicht van Delft 2010 wordt enerzijds bepaald door een benoemingscommissie en anderzijds door stemming door de Delftse bevolking. Tijdens persoonlijke gesprekken met de genomineerden onderzoekt de commissie welk van de iconen in 2010 het meest voor de stad kan betekenen. De resultaten van het onderzoek door de commissie en het aantal stemmen op internet bepalen samen wie de titel hét gezicht van Delft 2010 mag dragen.

Van 1 t/m 28 februari kunnen Delftenaren uitgebreid kennis maken met de negen Delftse iconen in kranten, op internet www.delft.nl/gezicht, in een reizende expositie van een 12 meter lange blauwe container, in DOK en op billboards.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft