Scania


maandag 1 februari 2010 13:21

Twee Scania EEV bakwagenchassis voor Gemeente Almere

Breda, 31 januari 2010 â De Gemeente Almere heeft onlangs twee Scania P 280DB 6x2*4HNA bakwagenchassis in gebruik genomen. Vergroot foto

Beide voertuigen zijn voorzien van Scania EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) motoren. De gemeente kiest hiermee bewust voor een zo laag mogelijke belasting van het milieu. De stille en zuinige motoren voldoen aan de strengst mogelijke milieunorm die we momenteel kennen.
Deze norm wordt bovendien gehaald zonder de toevoeging van AdBlue. De afdeling Stadsreiniging zal de voertuigen met haakarmsysteem voornamelijk inzetten voor het vervoer van containers die op de recyclingperrons staan. Tevens zijn de voertuigen voorbereid om ze als strooiwagens voor gladheidbestrijding in te zetten. Om het de chauffeurs en bijrijders comfortabel te maken zijn de voertuigen voorzien van Scania Opticruise en royale Scania CP16 cabine met zijruitjes en lage instap. Met de nieuwe milieubewuste Scania EEV vrachtwagens geeft de gemeente een visitekaartje af aan haar bewoners. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Amersfoort.

De afdeling Stadsreiniging van de Gemeente Almere besteedt veel aandacht aan de milieueisen, omdat veel van hun zware voertuigen in de binnenstad worden ingezet voor de dagelijkse afvalinzameling. Alle zware voertuigen zijn voorzien van roetfilters om het fijnstof op te vangen. De allernieuwste Scania EEV motoren zijn zo afgesteld dat er nauwelijks fijnstof wordt uitgestoten. Bovendien hebben deze motoren een gunstig brandstofverbruik.

Fotobijschrift: Account manager Marius Kwaak (L) overhandigt de sleutels van de Scania EEV voertuigen aan Peter Wilders, teamleider hergebruik van de Gemeente Almere.
EEV

EEV

Neem de stap naar EEV. Laat minder uitstoot achter.