Ingezonden persbericht


Angélique Kidjo brengt 013 in wereldse sferen

De Afrikaanse superster Angélique Kidjo komt begin 2010 naar Nederland. De zangeres - die door het Amerikaanse Time Magazine 'Afrika's belangrijkste diva' werd genoemd - staat op zondag 31 januari in 013 Tilburg in het kader van Mundial Flavour.

Kidjo groeide op in het Afrikaanse Benin. Haar muzikale opvoeding bestond uit de klanken van Miriam Makeba, Jimi Hendrix, James Brown en Aretha Franklin. Daardoor is haar eigen muziek uitermate gevarieerd en aanstekelijk. Een combinatie van pop, rock, funk, electro en Afrikaanse percussie resulteert in een swingende en bruisende muzikale cocktail.

Haar talent is niet onopgemerkt gebleven. Kidjo werkte al samen met grote artiesten als Carlos Santana, Peter Gabriel, Joss Stone en Alicia Keys. Daarnaast is haar muziek gebruikt in bekende films als 'The Lion King II' en 'Blood Diamond'. Naast haar muzikale carrière zet Kidjo zich ook in voor goede doelen; met haar eigen stichting Batonga promoot ze het vrouwenonderwijs in Afrika en daarnaast is ze actief als 'goodwill ambassador' voor UNICEF.

Kidjo was onlangs nog te zien tijdens de openingsceremonie van de loting voor het komende WK voetbal in Zuid-Afrika. Toch heeft ze ook de tijd gevonden voor een nieuw album. Op 'Oyo' (februari 2010) keert de zangeres terug naar haar muzikale roots. De cd bevat - naast origineel werk - een aantal bewerkingen van nummers van onder andere Curtis Mayfield, Otis Redding, Aretha Franklin en James Brown. Gasten op het album zijn onder andere John Legend en Roy Hargove. Op deze zondagavond kun je haar vocale en ritmische werk bewonderen tijdens Mundial Flavour in 013.

Angélique Kidjo
Zondag 31 januari 2010 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 29,- excl. servicekosten | Dommelsch Zaal

Mundial Flavour is een samenwerking van 013, Theaters Tilburg en Mundial Productions.

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht