Ingezonden persbericht


Stadsherstel presenteert Navarra String Quartet

Magie in de Amstelkerk

Waar: Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam

Wanneer: zondag 31 januari 2010

Tijd: 16.00 uur

Entree: ¤ 15,- (serie van zes concerten naar keuze ¤ 75,-)

Het Navarra String Quartet is een jong strijkkwartet dat barst van de energie, ambitie en talent. Dat spreekt niet alleen uit de lovende recensies over de onlangs uitgebrachte cd met Haydn's Sieben Letzte Worte.

Het Navarra String Quartet bestaat uit drie Nederlanders en een Engelsman die elkaar tijdens hun vervolgstudie aan de Royal Northern College of Music in Manchester ontmoetten. Vanaf hun oprichting in 2002 boekt dit viertal het ene succes na het andere. Zij volgenden lessen bij het Alban Berg Quartet en Mstislva Rostropovich, wonnen diverse prijzen waaronder de 'Outstanding Young Artist Award' tijdens de MIDEM Classique Awards in Cannes (2008) en treden wereldwijd op.

Xander van Vliet viool

Marije Ploemacher viool

Simone van der Giessen altviool

Nathaniel Boyd cello

Op zondagmiddag 31 januari 2010 worden internationale concertpodia verruild voor de intieme sfeer en prachtige akoestiek van de Amstelkerk. Hier zal het Navarra Quartet zich met hart en ziel toeleggen op de strijkkwartetten van Beethoven en Britten. Een combinatie waar alleen pure magie uit voort kan komen!

Reserveringen: info@tinadeswart.com of 0252-689077

Kaartverkoop op 31 januari 2010 aan de zaal.

Stadsherstel Amsterdam NV, opgericht in 1956, beheert meer dan 500 panden, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten in en rondom Amsterdam. Met een restauratieomzet van gemiddeld circa ¤ 10 miljoen per jaar, is Stadsherstel het grootste restauratiebedrijf van Nederland. Stadsherstel is een organisatie zonder winstoogmerk en zet zich in voor erfgoed, kunst en cultuur.

Noot voor de redactie,