Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

8 januari 2010

MEEKERSmiddagen

Vier verrassende zondagen!

De MEEKERSmiddagen gaan weer van start. Het Rotterdamse jeugddansgezelschap MEEKERS opent op deze middagen zijn studiodeuren, aan de Coolhaven 96-98 in Rotterdam, voor nieuwsgierigen, dansliefhebbers en theatervrienden. Jong en oud is van harte welkom!

Het artistieke team van MEEKERS, Arthur Rosenfeld en Ana Teixidó, nodigt voor deze gelegenheid (inter)nationele gasten uit. Alle gasten zijn goede bekenden van MEEKERS. Het resultaat is een afwisselend programma dat steeds een andere vorm kent. Het kan een presentatie zijn, een gastoptreden, workshop of een andere verrassing in petto hebben. Alles is mogelijk en elke keer wat anders!

Iedereen is welkom!

Entree ¤ 4,50 kinderen t/m 12 jaar gratis | Aanvang 14.30 uur | Einde 16.00 uur

Coolhaven 96-98 (over de brug bij de Pieter de Hoochweg beneden aan de kade. Goed bereikbaar met openbaar vervoer)

Kijk voor de meest actuele informatie op www.meekers.nl

Zondag 31 januari 2010

De in Nederland wonende Argentijnen Rodolfo Sanz en Roberto Lopez trappen de eerste MEEKERSmiddag af. Rodolfo is beeldend kunstenaar en werkt sinds 2003 aan een reeks objectschaalmodellen als een eerbetoon aan het theater. Roberto is schrijver, performer en tangoleraar. Hun 'After Hours' is gesitueerd in verschillende ruimtes waar je getuige bent van persoonlijke verhalen. In de illusie van de nacht kunnen we worden wat we overdag niet kunnen zijn. Uiteindelijk komen alle verhalen in één van de ruimtes bij elkaar. De ingrediënten zijn tango, muziek, korte teksten en een dosis humor.

Zondag 28 maart 2010

Toni Jodar is danser en acteur uit Barcelona, Spanje. Hij illustreert met zijn lichaam het verloop van de dansgeschiedenis, van klassieke ballet tot hedendaagse moderne dans. Een creatieve en onderhoudende humorvolle presentatie, in de bijzondere vorm van spoken action. Nieuwsgierig geworden naar de evolutie van de dans? Laat je inspireren door de dans.

Zondag 25 april 2010

Jorg Schellekens, licht- en geluidsontwerper uit Rotterdam, zal onder de titel 'Meekers in the dark' de studio transformeren door o.a. deze in duisternis te hullen. Verwacht het onverwachte, het onzichtbare en het onverklaarbare. Verwacht duistere verhalen, op lichte toon voorgedragen. En andersom. Of dans die het daglicht niet kan verdragen. Luister naar geluiden van de dieren in de nacht. Gestommel. Gefluister. En vergeet je zaklamp niet!

Zondag 6 juni 2010
Sabina Perry, danser en voormalig MEEKERSdanser, neemt je mee op avontuur in 'Good Old Fashioned Wholesome Trouble'. Je gaat met haar terug naar de jaren 80, naar haar ouderlijk huis in Canada. De ouders zijn niet thuis en je kan je de hele middag uitleven in het spel; verstoppertje, "not it", afstandsbediening oorlog en wrestlemania. Of je kijkt urenlang naar tell sell reclames, snoept jezelf helemaal misselijk of je maakt er een discofeestje van. Trek je plateauzolen maar alvast aan, want het feest kan beginnen!

MEEKERS is structureel gesubsidieerd door de Gemeente Rotterdam en het Ministerie van Onderwijs Cultuur& Wetenschap.