Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG, DONDERDAG 14 JANUARI 2010

Zondag 31 januari
Tijden: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Nutshuis, Riviervismarkt 5

Kamera Kultura

Elke laatste zondagmiddag van de maand ontvangt presentatrice Sanna Andréa-Dia een mix van internationale, nationale en specifiek Haagse gasten in het Nutshuis. Er is ruime aandacht voor kunst en cultuur, met muziekoptredens en previews van theatervoorstellingen, tentoonstellingen die het publiek binnenkort in en rond Den Haag kan bezoeken. Daarnaast komen er andere onderwerpen aan bod, zoals wetenschap, maatschappij en politiek en bijzondere passies van Hagenaars. Voertaal: Nederlands en/of Engels.

Programma 31 januari

Speciale gast is de documentairemaker John Appel, bekend van onthullende portretten als André Hazes in 'Zij gelooft in mij'. Zijn nieuwste film 'The Player' - die nu te zien is in de filmhuizen - is een persoonlijke film over de gokverslaving van zijn vader. Tijdens IDFA 2009 kreeg The Player de prijs voor beste Nederlandse documentaire.

Via een onderzoeksstage raakte de masterstudente milieu- en maatschappijwetenschappen Lavinia Warnars betrokken bij een gedurfd project: Ecuador als eerste 'postpetroleumstaat' ter wereld. Zij voerde hiervoor een succesvolle lobby in Kopenhagen. Bij dit gesprek is ook aanwezig prof. dr. S.M. Luthi, hoofd van de afdeling Geotechnologie aan de Technische Universiteit van Delft. Hij doet onder meer onderzoek naar de economische voordelen voor landen waar olie gewonnen wordt: een deel van de winst kan geïnvesteerd worden in de lokale bevolking en in het onderhoud en de bescherming van natuurgebieden.

In de spotlight een nieuw talent: choreograaf en danseres Cornelia Hanselmann studeerde onlangs af aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem. Te zien is haar op Shakespeare's Ophelia geïnspireerde stuk 'A version of a version of yourself'.

Verder het muziekoptreden 'Heug', een duo dat bestaat uit rasimprovisatoren Jan Schellink en Danibal. Zij trakteren het publiek een klein kwartiertje op nooit eerder vertoonde kunsten op mondharp, megafoon, trompet, bas en cajon.

De afsluitende column is van de hand van Rosanne Hertzberger. Deze vijfentwintigjarige promovenda in de moleculaire biologie schrijft voor NRC Handelsblad en nrc.next opiniestukken die nauw verbonden zijn met actuele, maatschappelijke kwesties.

Meer informatie: www.nutshuis.nl en www.kosmopolisdenhaag.nl Het Nutshuis | Riviervismarkt 5 | 2513 AM | Den Haag | Reserveren niet verplicht, wel aan te raden. Kosmopolis Den Haag en Het Nutshuis
Kosmopolis Den Haag stelt zich ten doel de sociale cohesie in de stad te bevorderen en verkiest daartoe kunst en cultuur als middel. Zij wil het kunstklimaat in Den Haag verlevendigen en daarbij kunstenaars, kunstbeoefenaars en kunstminners betrekken, kunst en cultuur zichtbaarder en voor een breder publiek toegankelijk maken. In Het Nutshuis, gelegen in het hart van Den Haag, ontmoeten jonge kunstenaars het Haagse publiek. In de programmering staan lokale kunst en maatschappij centraal.