Ingezonden persbericht


Werken Taj Devi in de schijnwerpers!

Op 31 januari 2010 van 10.30 uur tot 17.30 uur, de laatste zondag van januari, zullen de werken van Taj Devi centraal staan in de Woonkamergalerie. Hieronder een stukje biografie van Taj.

Taj Devi: Denk bij mijn schilderijen niet aan bloedige taferelen, ofschoon ze in het verleden wel heel wat bloed heeft verloren en dat niet op de gebruikelijke voor de hand liggende wijze. Wat u wel kunt zien is een iemand alleen, schilderend, die mooi begint, geleid door een zekere hoop, ja die laatste hoop, ja die laatste hoop. Het gaat goed en meestal is Taj Devi dan druk met haar olieverf op linnen of in periodes acryl op papier. Ze schildert dan met kwast tot enkele jaren geleden, maar nu bijna altijd met het paletmes vrij ruw, toch nog hopend, tot het moment daar is dat ze even boos moet worden. Taj Devi weet soms niet wat ze doet, ze moet en als dan het moment daar is dat ze even boos moet worden. Het is niet altijd zo uitgesproken "woede" soms zit het verdriet erin; ingepakt.

Wij heten u allen van harte welkom in onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van deze kunstenares te bewonderen!




Ingezonden persbericht