Gemeente Rotterdam

Zondag 31 januari

14.00 tot 17.00 uur

de entree van Katendrecht

5.000 Zuiderlingen gaan verhuizen!

De bijna 5.000 geportretteerde bewoners en werkers van Rotterdam Zuid, die met hun groepsportret meer dan een jaar de entree van Katendrecht versierd hebben, gaan hun eigen weg. Iedereen krijgt op zondag 31 januari van 14.00 tot 17.00 uur nog eenmaal de kans álle portretten bij elkaar te zien. Deze bijeenkomst is omlijst met muziek en er zijn warme drankjes en lekkers. De verhuisploeg, onder leiding van 'Zuiderling' wethouder Dominic Schrijer en andere prominenten waaronder Margriet Drijver van Com Wonen en Dick Lockhorst van deelgemeente Charlois, ontmantelt de portretten en pakt ze in. De Zuiderlingen kunnen de foto mee naar huis nemen of de Verhuisploeg brengt ze naar de nieuwe plek. De 155 groepsportretten zijn voortaan ook digitaal te bezichtigen op de community www.rotterdamzuid.nl.

De Zuiderlingen

Bijna 5.000 bewoners en werkers van Rotterdam Zuid werden geportretteerd door Linda Malherbe en fotograaf Joop Reijngoud in opdracht van Pact op Zuid. Dit resulteerde in 155 groepsportretten die te zien zijn in het fotoboek 'De Zuiderlingen' en in de fototentoonstelling in de vorm van een foto-wandelboulevard.

De fototentoonstelling werd op 1 november 2008 geopend met een bezoek van Hare Majesteit de Koningin. De tentoonstelling met groepsportretten was in eerste instantie ingericht voor acht weken, namelijk tot 1 januari 2009. Wegens groot succes verlengde Pact op Zuid de tentoonstelling maar liefst vier maal. Nu na 15 maanden, veel zon, storm, regen en vele duizenden bezoekers, eindigt de tentoonstelling. De portretten gaan terug naar de groepen en zijn digitaal te bezichtigen op de community: www.rotterdamzuid.nl.