Gemeente Rotterdam

2010 | 5

29 januari 2010

Activiteitenkalender B&W Rotterdam
31 januari t/m 7 februari

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Wethouder Schrijer verhuist 5.000 Zuiderlingen

Onder leiding van Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) verhuizen op zondag 31 januari de 155 groepsportretten van bewoners en werkers van Rotterdam Zuid. De groepsportretten zijn meer dan een jaar tentoongesteld op Katendrecht. De groepsportretten die Pact op Zuid heeft gemaakt van actieve bewoners op Zuid gaan naar huis. Om 16.00 uur helpt wethouder Schrijer de verhuisploeg met het inpakken van de kunstwerken. Alle groepen krijgen de mogelijkheid om zelf hun portret op te halen en een mooie nieuwe plek te geven in hun straat, wijk, verenigingsgebouw. De verhuizers helpen met demontage en als het nodig is ook met de montage. De portretten worden ingepakt aan de Maashavenkade (bij de grote feesttent). De groepsportretten zijn ook digitaal te bezichtigen op de community www.rotterdamzuid.nl.

(Voor meer informatie: Pact op Zuid, Aysel Kaya, tel. 06 ­ 2018 4199 of a.kaya@bsd.rotterdam.nl)

Burgemeester Aboutaleb opent kantoor Petrobras

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent op maandag 1 februari om 9.30 uur het nieuwe kantoor van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras. In het nieuwe onderkomen van Petrobras in het gebouw "Weenapoint" worden het bedrijf en de CEO José Sergio Gabrielli de Azevedo welkom geheten door de burgemeester en staatssecretaris Frank Heemskerk van buitenlandse handel. De Braziliaanse oliemaatschappij is ruim twee jaar actief in de Rotterdamse haven. Het bedrijf huurt tanks bij de terminals van ETT en Vopak in het Europoortgebied en importeert laagzwavelige stookolie vanuit Brazilië. In deze sector is het met 850.000 ton per jaar een belangrijke partij voor de uiteindelijke bunkermarkt. Het nieuwe kantoor van Petrobras is gevestigd aan Weena 722.

(Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 22 66 19 17)

Wethouder Vervat op dienstreis naar Zürich en Straatsburg

Verkeerswethouder Hans Vervat brengt als portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam op maandag 1 en dinsdag 2 februari samen met staatssecretaris Tineke Huizinga (verkeer en waterstaat) en delegatie van bestuurders op het gebied van verkeer en vervoer een bezoek aan Zürich en Straatsburg. Tijdens het bezoek worden verschillende vervoersconcepten in deze steden bekeken. Centrale vraag tijdens deze studiereis: wat kan Nederland leren van vooruitstrevende vervoersconcepten in het buitenland? Daarnaast dient deze studiereis ook als input voor de ontwikkeling van de visie regionaal openbaar vervoer 2028.

(Voor meer informatie: Marie Christine Lanser, woordvoerder ministerie Verkeer en Waterstaat, tel. 06-15 35 95 68)

Wethouder Grashoff gastheer bij Buyers en Sellersdiner IFFR

Op dinsdag 2 februari om 18.30 uur ontvangt wethouder Rik Grashoff (o.a. cultuur) de genodigden van het 39ste International Filmfestival Rotterdam in de Burgerzaal van het stadhuis voor het zogenaamde Buyers en Sellersdiner. Het IFFR is het belangrijkste Nederlandse evenement waar professionals van de internationale filmindustrie bij elkaar komen. Behalve het bekijken van nieuwe films, zullen deze festivalgenodigden ook in Rotterdam aanwezig zijn om te handelen in filmproducties. Films worden aangekocht en distributierechten van films worden verkocht. Rotterdam faciliteert deze handel met netwerkplekken. Het 39ste International Filmfestival Rotterdam vindt dit jaar plaats van 27 januari tot en met zondag 7 februari.

(Voor meer informatie: CMO, Nancy Trotsenburg, tel. 010 ­ 205 3590)

Wethouder Lamers bezoekt basisscholen De Piramide en De Akker

Onderwijswethouder Peter Lamers bezoekt op donderdag 4 februari om 9.30 uur basisschool De Piramide, Slaghekstraat 5 en om 11.00 uur De Akker, Millinxstraat 33. Beide scholen zijn een Brede School, met zes uur extra les. Zo ontstaat er meer tijd om te werken aan de ontwikkeling van de talenten van de leerlingen. Inmiddels hebben 36 scholen die zes uur extra.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Karín Oostenbrink-Fraai, tel. 010 ­ 267 2161)

Wethouder Grashoff bij netwerkbijeenkomst VROM

Donderdag 4 februari vanaf 13.30 uur organiseert de directie Inburgering en Integratie van het ministerie van VROM/WWI een netwerkbijeenkomst voor haar contacten in sociëteit De Witte aan het Plein in Den Haag. De bijeenkomst wordt bijgewoond door ca. 200 mensen uit kringen van rijksoverheid en lokale overheid, wetenschap, maatschappelijke organisaties en migrantenorganisaties. De bijeenkomst heeft als thema 'Solidariteit, individualisering en integratiebeleid'. Wethouder Grashoff verzorgt een inleiding.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Ineke Barendregt, tel. 010 ­ 267 20

03)

Wethouder Schrijer opent 'Ik zit op Zuid' mix en mezze

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) opent op donderdag 4 februari om 16.30 uur de 'Ik zit op Zuid' mix en mezze. Een bijeenkomst met ondermeer rondetafelgesprekken waar bedrijfsleven, onderwijs en gemeente elkaar spreken over nieuwe marktkansen, aansluiting met onderwijs en werkgelegenheid op Rotterdam Zuid. Uiteindelijk doel is om coalities te vormen die businesscases en investeringsvoorstellen realiseren voor nieuwe bedrijvigheid. In oktober 2009 is er door verschillende grote bedrijven namens Cees van der Waaij (Voorzitter Directie Unilever Nederland) een manifest ´Ik Zit op Zuid´ ondertekend. Het manifest is de basis voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam Zuid. Met de bijeenkomst van 4 februari wordt de eerste stap naar gerichte coalities gezet. 'Ik Zit op Zuid' wil met het Pact op Zuid drie keer per jaar een dergelijke bijeenkomst organiseren om snel tot een eerste uitvoering van een businesscase te komen en nieuwe initiatieven te blijven stimuleren.

(Voor meer informatie: Petra Verheij, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 51 52 38 97)

Wethouder Bolsius bij presentatie aanpak Singels

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) is donderdag 4 februari om 16.15 uur bij de presentatie voor de herinrichting van de Spoor- en Provenierssingel. De aanpak van deze singels maakt deel uit van het Singelplan Rotterdam, waarin de noodzaak van het opknappen van de Rotterdamse singels werd vastgesteld. Het zijn belangrijke groene en beeldbepalende delen van de stad. Nadat een aantal singels op noord én op zuid zijn aangepakt is het nu de beurt van de Spoor- en de Provenierssingel. De uitvoering hiervan vindt in nauw overleg plaats met de ontwikkeling van het nieuwe Centraal Station en de daarbij behorende buitenruimte. Locatie van de presentatie is Buurthuis Propeller, aan de Jacob Loisstraat, waarna alle genodigden naar de Spoorssingel lopen.

(Voor meer informatie: Wilma de Vries, Projectmanagementbureau Rotterdam, tel. 010 ­ 489 57 71)

Wethouder Lamers neemt boek Inspiratie door de Brede School in ontvangst

Vrijdag 5 februari om 15.00 uur neemt wethouder Peter Lamers (jeugd, gezin, onderwijs en sport) het boek Inspiratie door de Brede School in ontvangst in de Beeldfabriek in Las Palmas op de Wilhelminakade. Onderwerp van het boek is de verankering van kunst & cultuur in het onderwijs. In opdracht van de gemeente begeleidde de SKVR binnen dit thema drie scholen voor het voortgezet onderwijs: christelijke scholengemeenschap Calvijn: Maarten Luther, openbare scholengemeenschap Nieuw Zuid: Putsebocht/Hillevliet en LMC VMBO Zuid: Veenoord en Palmentuin. De scholen hebben gewerkt aan het ontwikkelen van een visie en programma's. Bij de uitvoering werden kunstenaars, docenten van de SKVR en diverse culturele instellingen betrokken. De ervaringen met dit project zijn gebundeld in het boek.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Karín Oostenbrink-Fraai, tel. 010 ­ 267 2161)

Burgemeester Aboutaleb doet mee aan G4 debat

Burgemeester Ahmed Aboutaleb doet op zondag 7 februari om 16.00 uur mee aan het G4 debat dat wordt gevoerd in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Centraal staat de vraag: Hoe is het met de staat van de lokale democratie? Niet alleen in de Tweede Kamer is het verloop groot, dat geldt ook voor de gemeenteraad en al helemaal voor het aantal wethouders dat voortijdig het veld ruimt als gevolg van uiteenlopende affaires. De burger ziet de burgemeester als baas van de stad en steeds vaker symbolisch als brug die de kloof tussen de straat en de politiek moet dichten. Het debat wordt gevoerd met de burgemeesters van de vier grote steden. Naast burgemeester Aboutaleb zijn dat Job Cohen, Jozias van Aartsen en Aleid Wolfsen. Volkskrant hoofdredacteur Pieter Broertjes leidt de discussie. Het G4 debat wordt gehouden in theater De Rode Hoed aan de Keizersgracht 102 in Amsterdam.

(Voor meer informatie: Theater De Rode Hoed, tel. 020 ­ 638 56 06)



Gemeente Rotterdam