Gemeente Lansingerland

Start starterstraject Lansingerland


De gemeente Lansingerland wil in samenwerking met de Kamer van Koophandel (KvK) Den Haag zoveel mogelijk startende ondernemers helpen bij de start van hun onderneming.

Daarom maakt de gemeente gebruik van het aanbod van het âstarterstraject Lansingerlandâ vanuit de KvK. Iedere serieuze startende ondernemer in de gemeente Lansingerland kan van deze regeling gebruik maken.

Â

Op donderdag 28 januari hebben Dick van Vliet, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Lansingerland en Peter Luijkx van de Kamer van Koophandel Den Haag, directeur kantoor Zoetermeer, het convenant voor dit startertraject ondertekend. Samen met de eerste ondernemer die van dit traject gebruik maakt, mevrouw Sheila Brugman, sneden ze vervolgens een taart aan.

Â

Â

Startende onderneming

In het âStarterstraject Lansingerlandâ maakt iedere startende ondernemer gebruik van die KvK producten en diensten die aansluiten bij zijn/haar specifieke informatiebehoefte. Verder kan hij of zij bij de KvK Den Haag informatie krijgen over alle facetten van het ondernemen zoals de financiën, marketing, belasting, bedrijfsadministratie en juridische zaken. Hiervoor staat een team van (bedrijfs)specialisten klaar.

Meer kans van slagen

De gemeente Lansingerland wil in deze huidige economische situatie startende ondernemers goed voorbereid laten beginnen aan het ondernemersavontuur. Het âStarterstraject Lansingerlandâ verhoogt de slagingskans voor startende ondernemers, omdat die zo een beter beeld krijgt over zijn/haar kansen en bedreigingen. Hierdoor kan hij of zij een keuze maken die gestoeld is op gedegen advies.

Â

Aanpak/ uitvoering

Iedere serieuze startende ondernemer in de gemeente Lansingerland, ook uitkeringsgerechtigden, kunnen van dit traject gebruik maken. Ook bestaande ondernemers die tot 1,5 jaar zijn ingeschreven in het Handelsregister komen in aanmerking voor deelname. Voor deelname gelden de volgende criteria:


* Een positief advies van de KvK Den Haag;


* Een eigen bijdrage van ⬠100, aangevuld door de gemeente tot een maximum van ⬠500. De deelnemer heeft hierdoor een bestedingsbudget van ⬠600;


* Startende ondernemers die zich in de gemeente Lansingerland willen gaan vestigen of die tijdens de startfase daar woonachtig zijn of bestaande ondernemers gevestigd in de gemeente én maximaal anderhalf jaar actief;


* Redelijke beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;


* Een schriftelijke weergave van een bedrijfsidee, door het invullen van een intakeformulier.

Â

Personen met een werkloosheids-, bijstand- of
arbeidsongeschiktheidsverzekering komen ook in aanmerking als zij aan kunnen tonen dat ze geen beroep kunnen doen op
(begeleidings-)regelingen van de uitkeringsinstantie of specifiek toestemming hebben ontvangen van de desbetreffende instantie.

Â

Â