Nederlands fotomuseum


Zaterdag van het Fotoboek 2010

6-02-2010
11:00 tot 18:30 uur
Hier vindt u het programma dat op de zaterdag van het Weekend van het Fotoboek te volgen is. Kijkt u voor algemene informatie in het agendaitem met de titel Weekend van het Fotoboek 2010.

11 -17 uur
Fotoboekenmarkt
Met verschillende bekende fotoboekantiquariaten zoals Raster Antiquariaat van Han van der Leur, fotografencollectief Fw: en Frido Troost van ICM uit Haarlem. Nederlandse fotografen signeren hun nieuwste boek, met onder anderen Kim Bouvy, Rob Hornstra en Orna Wertman.

13.30 - 18 uur
Dagprogramma

13.30 - 14 uur
Inloop en welkom

14 - 14.30 uur
Inleiding op het biografisch verhaal door Hans Schoots Schoots is een (film)historicus en schreef biografieën over Joris Ivens en Bert Haanstra.

14.00-14.45uur
Workshop fotoboek maken door Albelli.nl
Tijdens het weekend van het fotoboek komt een van de toonaangevende spelers op het gebied van gedrukte fotoboeken een introductie workshop geven. Tijdens deze workshop krijg je een indruk van de mogelijkheden van het Albelli fotoboekprogramma en de kwaliteit van hun drukwerk. Ten slotte krijgt de fotograaf met het beste idee voor een fotoboek tijdens deze workshops de mogelijkheid dit boek kosteloos via printing on demand af te laten drukken.

14.45 - 15.30
Presentaties fotoboekideeën door jong talent aan een expertpanel Het panel bestaat uit Annelies Kuiper (intendant documentaire fotografie van het Fonds BKVB), Eelco van der Welie (NAi Publishers) en Linda van Deursen (Mevis en Van Deursen). Dit panel beoordeelt acht fotoboekprojecten die door fotografen in enkele minuten worden gepresenteerd. Het panel wordt gevraagd om commentaar op deze voorstellen. De deelnemer met de beste pitch krijgt van Albelli.nl de mogelijkheid zijn/haar boek via printing on demand te laten drukken. & Willem Popelier, fotograaf, over het fotoboek van begin tot eind

15.45 - 16.15
De bekende Britse fotograaf Julian Germain vertelt over zijn werkwijze, zijn keuzes en zijn biografische fotoverhalen zoals Steel works en For every minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness.

16.30 - 17.15
Presentaties fotoboekideeën door jong talent aan een expertpanel Het panel bestaat uit Annelies Kuiper (intendant documentaire fotografie van het Fonds BKVB), Eelco van der Welie (NAi Publishers) en Linda van Deursen (Mevis en Van Deursen). Dit panel beoordeelt acht fotoboekprojecten die door fotografen in enkele minuten worden gepresenteerd. Het panel wordt gevraagd om commentaar op deze voorstellen. De deelnemer met de beste pitch krijgt van Albelli.nl de mogelijkheid zijn/haar boek via printing on demand te laten drukken. & Fotograaf Andrea Stultiens vertelt over haar werk

17.20 - 17.30 uur
Column Frido Troost, directeur Instituut voor Concrete Materie in Haarlem en voormalig docent fotografie aan de Rietveld Academie.

17.30 uur
Borrel

18.30 uur
Einde programma en sluiting museum