Gemeente Oisterwijk


Oisterwijk doneert 5.000,- én steunt lokale initiatieven met

5.000,- als verdubbelaar

Haïti is de afgelopen weken getroffen door een ramp die zijn weerga niet kent. In een groot aantal gemeenten is nagedacht over een snelle en gepaste reactie op de ramp die zich in Haïti heeft voltrokken. In Oisterwijk is het de gewoonte om acties te richten op samenwerking met lokale initiatieven.

Het college van Oisterwijk heeft gisteren al 5.000,- overgemaakt naar de landelijke actie voor Haïti. Daarnaast is er nog eens 5.000,- gereserveerd als verdubbelaar voor lokale initiatieven uit Oisterwijk. Het college wil daarmee inwoners steunen die zelf met activiteiten geld inzamelen voor Haïti. Wie kan laten zien wat zijn of haar actie heeft opgebracht kan rekenen op een extra donatie van de gemeente aan Haïti.

Daarnaast hebben enkele grotere gemeenten op 21 januari, samen met de VNG, besloten om een programma te ontwikkelen voor gemeentelijke wederopbouw van het getroffen gebied. Dit zal in samenwerking met de Canadese zustervereniging van de VNG, FCM, gebeuren, omdat er vanuit Canada reeds samenwerkingsverbanden zijn met gemeenten in Haïti. Ook Oisterwijk zal daar waar dat mogelijk is steun verlenen.

Inwoners van Oisterwijk die hun opbrengst voor Haïti willen laten verdubbelen door de gemeente kunnen een e-mail sturen naar: gemeente@oisterwijk.nl.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl