Gemeente Oisterwijk

Kansen voor de Brede School in Oisterwijk
25-01-2010


Het nieuwe Brede Schoolgebouw de Coppele was op 20 januari het toneel van de conferentie Kansen voor de Brede School. De gemeente Oisterwijk organiseerde deze bijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de Brede School in Oisterwijk.

Bijna 100 deelnemers oriënteerden zich op de mogelijkheden van de Brede School voor hun eigen organisatie. De deelnemers waren o.a. leerkrachten van scholen, medewerkers van de kinderopvang, peuterspeelzaal, jeugdzorg en vrijwilligers in het wijknetwerk. kortom iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen.

De aftrap werd gedaan door Marusjka Lestrade (zelf verantwoordelijk voor succesvolle Brede Scholen in de gemeente Boxtel) en Job van Velden (van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen). Brede School is geen gebouw maar Brede Samenwerking luidde hun devies. Daarna konden de deelnemers een workshop volgen waarin de kansen werden besproken op het terrein van cultuur, sport en informatieoverdracht tussen kindgerelateerde organisaties.

Brede School is geen gebouw maar Brede Samenwerking

De deelnemers hadden zelf ook ideeën voor de kansen die de Brede School biedt zoals het delen van ruimtes en het organiseren van activiteiten tussen wijkbewoners en scholen. Ook zagen ze kansen in een Brede Schoolcoördinator en een sportfunctionaris die les en buitenschoolse activiteiten organiseren.


De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl