Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 31-01-2010

Man komt om het leven door noodlottig ongeval

RUINEN Een 51-jarige man uit Ruinen is zaterdagavond om het leven gekomen door een noodlottig ongeval. De man was aan een auto aan het sleutelen in een garage aan de Leeuwte toen de krik plotseling naar beneden kwam. De man raakte bekneld onder de auto. Een bekende van de man trof hem aan en belde 112. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten.

Aanvulling persbericht: vijf gewonden na frontale aanrijding HOLLANDSCHEVELD Twee autos zijn zaterdagmiddag rond 12.30 uur frontaal op elkaar gebotst op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld. Een 23-jarige man Schuinesloot reed in zuidelijke richting, toen hij merkte dat het erg glad was op de Riegshoogtendijk. Hij probeerde de bestuurder die achter hem reed nog te waarschuwen door af te remmen en de waarschuwingslichten aan te doen. De bestuurder achter hem, een 53-jarige man uit Hardenberg, zag dit te laat en zijn auto begon te glijden. Deze laatstgenoemde botste tegen een tegemoetkomende auto. In die auto zaten drie mensen uit Assen. Het gaat om de 45-jarige bestuurder uit Assen en twee inzittenden van 76 jaar oud en 74 jaar oud uit Assen. De vijf gewonden (bij de man uit Hardenberg zat nog een 53-jarige vrouw uit Hardenberg in de auto) zijn naar ziekenhuizen in Hardenberg, Zwolle, Hoogeveen en Emmen vervoerd. Het is niet bekend wat de verwondingen zijn van deze vijf mensen. (BVH 2010006269)

Politie controleert in verkeer

UFFELTE De politie heeft vrijdag op de N371 bij Uffelte verkeerscontroles gehouden. Van de 1553 bestuurders die voorbij kwamen, waren 184 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/uur. De maximum toegestane snelheid is 122 km/uur.

Rijden onder invloed
GIETEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 65-jarige vrouw uit Norg aangehouden wegens het rijden onder invloed op de N33 bij Gieten. De vrouw blies 355 ugl. op het politiebureau. Zijn kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Na verhoor werd de vrouw heengezonden. (BVH 2010006358)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens het snorfietsen onder invloed. De man reed op de Saturnus en gleed met zijn snorfiets tegen een personenauto aan. Agenten hebben de man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte moest echter eerst naar het ziekenhuis, hij had een wond aan zijn hoofd die gehecht moest worden. In het ziekenhuis ging de verdachte er vandoor, maar hij werd opnieuw in de kraag gevat. Op het bureau blies de man 485 ugl. (BVH 2010006370)

VRIES Een agent heeft zaterdagavond op de S.A. Haadsmastraat een 52-jarige man uit Yde aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte blies op het bureau 1230 ugl. Hij is ingesloten voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingenomen. (BVH 2010006305)

EMMEN Agenten hebben zaterdagavond een 41-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Boslaan op verdenking van het rijden onder invloed. De man zat met zijn 39-jarige vrouw en 9-jarige dochter in de auto. Bij zijn staandehouding verklaarde de man één biertje te hebben gedronken. Toen hij uit de auto kwam, was hij onvast ter been. Agenten hebben de man vijf keer laten blazen, maar telkens mislukte de blaastest. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Tijdens zijn aanhouding gedroegen de man en vrouw zich vervelend naar de agenten. De man weigerde op het bureau opnieuw te blazen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, ook vanwege het niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. (BVH 2010006320)

Man aangehouden wegens belediging

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden aan de Grote Kerkstraat. Agenten gingen polshoogte nemen bij een opstootje tussen twee personen. Toen de agenten tussen beiden wilden komen, wist de 19-jarige verdachte van geen ophouden. Hij wilde telkens de andere persoon te lijf. Vervolgens schold hij een agent uit en beledigde hem. De jongeman werd daarop aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BVH 2010006361)

Inbraak bij bedrijf: getuigen gezocht
ASSEN Tussen vrijdag 29 januari 21.00 uur en zaterdag 9.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Van Vlissingenstraat in Assen. Er is onder meer geld en een computer weggenomen. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. De eigenaar deed aangifte. Getuigen worden verzocht zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. (BVH 2010006226)

Auto over de kop: bestuurder naar ziekenhuis
COEVORDEN Een 43-jarige man uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto over de kop geslagen op de N381 bij Coevorden. De bestuurder was in een slip geraakt en drie keer met zijn voertuig over de kop geslagen. De auto belandde in een greppel. De 43-jarige man zat samen met zijn broer in de auto. (De leeftijd van deze man is nog niet bekend). De Assenaar klaagde over pijn in zijn rug en nek en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder rook naar alcohol. Van hem werd een blaastest afgenomen. Hij bleek te veel te hebben gedornken. Agenten hebben de man daarop aangehouden. De verdachte kon niet mee naar het politiebureau, hij moest eerst voor controle naar het ziekenhuis in Emmen. Daar is van hem een bloedproef afgenomen. De auto is volledig vernield en afgesleept. (BVH 2010006378)

Winkeldief op heterdaad aangehouden

HOOGEVEEN Agenten hebben zaterdagmiddag een winkeldief op heterdaad aangehouden aan de Albert Steenbergenstraat. De 41-jarige verdachte uit Hoogeveen zou kort daarvoor een computer uit een winkel aan het Haagje hebben gestolen. De man is ingesloten voor verhoor. (BVH 2010006260)

Auto te water

ZUIDWOLDE Een 56-jarige man uit Delft raakte zaterdagmorgen met zijn auto te water aan de Leeuwenveenseweg in Zuidwolde. De bestuurder verklaarde te zijn uitgeweken voor een andere auto. Zijn voertuig begon vervolgens te glijden en raakte te water. De man is naar het Bethesdaziekenhuis vervoerd. Hij bleek een hoofdwond te hebben en een gebroken arm. (BVH 2010006263)

Man zakt door het ijs
MEPPEL Een 54-jarige man uit Meppel is zaterdagavond rond 18.00 uur te water geraakt aan de Drentsche Hoofdvaart. De verwarde man is via het ijs naar huis gelopen, maar zakte vervolgens door het ijs. Hulpverleners en omstanders probeerden de man op het droge te krijgen. De man heeft ongeveer 8 minuten in het water gelegen. Hij is naar ziekenhuis gebracht voor controle. (BVH 2010006309)

Rijbewijs ingevorderd
EERSTE EXLOERMOND Agenten hebben zaterdagmiddag op de Drentse Mondenweg in Eerste Exloërmond het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Nieuw Weerdinge. De man reed met een snelheid van 140 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. (BVH 2010006311)

Man aangehouden wegens vernieling

KLAZIENAVEEN De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Langestraat in Klazienaveen. De man zou een ruit van een auto van zijn ex-vriendin hebben vernield. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BVH 2010006319)

Aankondiging verkeerscontroles
DRENTHE De politie controleert op maandag 1 februari tussen 7.00 uur en 15.00 uur op diverse plaatsen in het gebied Zuid-West van onze provincie. Op donderdag 4 februari wordt een radarcontrole gehouden op de N391 bij Nieuw Weerdinge tussen 7.00 uur en 14.00 uur. Let op uw snelheid, begeef u veilig in het verkeer!

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.