Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 31-01-2010

Gewond na klappen

NIEUWEGEIN- Op vrijdagmiddag raakte een man gewond nadat hij een aantal klappen had gekregen.

Omstreeks 13.30 uur liep een 36-jarige man uit Utrecht over de Zomergaarde toen hij plotseling van achteren werd vastgepakt. Direct hierop werd hij op zijn hoofd geslagen. De verdachte rende vervolgens hard weg, stapte in een donkerkleurige Volkswagen Golf, en verdween. De man liep een forse hoofdwond op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hij kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Lekstroom.

Overval op woning

NIEUWEGEIN- Op vrijdagmiddag werd een vrouw overvallen in haar woning.

Omstreeks 17.30 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Middelmonde. De bewoonster (geg.onb) was net thuisgekomen en deed open. Zij werd direct vastgepakt door een onbekend persoon. Een andere persoon pakte vervolgens de tas van de vrouw. Beiden personen verdwenen vervolgens. De vrouw raakte niet gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Lekstroom.

Poging diefstal auto

IJSSELSTEIN- Op zaterdagochtend werden twee personen aangehouden voor poging diefstal van een auto. Omstreeks 00.15 uur zag een getuige dat twee personen in een auto zaten aan de Koningin Julianalaan. De getuige zag dat deze auto wilde wegrijden maar dit lukte niet. Kort hierop werd de auto weer teruggezet en de twee personen stapten vervolgens uit en liepen weg. De politie werd gewaarschuwd en het tweetal, van 17 en 20 jaar oud uit IJsselstein en Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Auto in brand via kliko

HOUTEN- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een kliko en een auto.

Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie de melding van een autobrand aan de Grechtshoeve. Politie en brandweer gingen direct ter plaatse en de brand werd geblust. De brand is zeer vermoedelijk ontstaan doordat er brand is gesticht in een kliko. Deze kliko viel vervolgens brandend tegen de auto aan. De auto ging door de brand geheel verloren. De politie zoekt getuigen van deze brandstichting.