Politie Utrecht

Persberichten

Utrecht, 31-01-2010

Woninginbreker aangehouden

MIJDRECHT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden na een korte achtervolging.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning werd ingebroken aan de Croonstadtlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een man uit het raam van de woning klimmen. De achtervolging werd direct ingezet en door de gladheid kwam de verdachte hard ten val. De man kon na de pijnlijk val nog wel opstaan en rende verder. Hij kwam toen echter in de armen terecht van een politieman die daar in zijn vrije tijd liep. De 28-jarige man uit Zeist kon direct worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.

Auto in brand

WOERDEN- Op zondagochtend ontstond er brand in een auto.

Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in een auto aan de Zuringweide. Agenten gingen ter plaatse en zagen de auto brandend tegen de voorgevel van een huis staan. De brand werd geblust en de brandweer kon gelukkig voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. De eigenaar van de auto gaf aan dat hij in juridisch conflict was met een iemand anders over de betreffende auto. Mogelijk dat dit de rede is geweest voor deze brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling op camera

MAARSSEN- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden voor mishandeling. Omstreeks 02.30 uur werd door cameratoezicht gezien dat een man met een bebloed gezicht over de Schippersgracht liep. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 25-jarige man uit Maarssen aan. Hij vertelde dat hij door een 29-jarige man uit Maarssen was geslagen. De agenten keken uit naar deze man en in de omgeving werd hij aangetroffen en direct aangehouden.