Politie Gelderland-Zuid

Drie keer invordering rijbewijs

Bruchem, Zuilichem en Nijmegen, 31-01-2010 o Zaterdagavond en nacht moesten drie bestuurders hun (bromfiets)rijbewijs inleveren nadat bleek dat ze teveel gedronken hadden.

Zaterdagavond rond 20.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een auto in de sloot zou liggen op de Molenstraat in Bruchem. Politieagenten werden direct die kant opgestuurd. Ter plaatse bleek dat er niemand meer in de auto zat. Ook in de omgeving werd niemand gevonden. Een sleepwagen kwam ter plaatste om de auto af te slepen. Later kwam een man aanlopen die meteen verklaarde dat hij schuldig was. Hij bekende dat hij de bestuurder van de auto was. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en kon bijna niet op zijn benen staan. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies op de ademanalyse 705 ugl. Omdat de invorderingsgrens ligt op 570 ugl werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. De 27-jarige automobilist uit Bruchem is met een proces-verbaal op zak en een rijverbod heengezonden.

Zuilichem

Rond 23.00 uur werden agenten naar de Meidijk in Zuilichem gestuurd. Daar zou een auto van de dijk afgereden zijn en tegen een woning terechtgekomen zijn. Daar aangekomen zagen de agenten dat er een brommobiel tegen de woning stond. De jonge bestuurder blies een A, wat doorgaans betekent dat de bestuurder teveel gedronken heeft. Hierop werd hij aangehouden. De 17-jarige jongen uit Brakel blies 550 ugl, terwijl voor beginnende bestuurders 95 ugl wettelijk is toegestaan. Zijn bromfietsrijbewijs werd ingevorderd.

Nijmegen

Politieagenten in Nijmegen zagen rond 03.30 uur op de Broekstraat een auto keren. De agenten kregen de indruk dat de bestuurder de weg niet wist en spraken de automobilist aan. Ze roken direct een sterke alcohollucht waarop ze de man aanhielden. De 20-jarige beginnende bestuurder uit Nijmegen blies 440 ugl. De invorderingsgrens voor deze categorie bestuurders ligt op 350 ugl. Hierop moest de Nijmegenaar zijn rijbewijs afgeven.

(10)

Laatst gewijzigd 31-01-2010 11:20 | © Regio Gelderland-Zuid |