Gemeente Wervershoof



Enkele provinciale wegen niet meer gestrooid

30-01-2010
Er geldt momenteel een aangepast strooiregime op provinciewegen bij nieuwe sneeuwval. De zoutvoorraad van de provincie Noord-Holland is onvoldoende om op alle provinciale wegen te strooien. Wel worden sneeuwschuivers extra ingezet.
Zie de situatiekaart van dit moment.
Uitgangspunt is dat de belangrijkste wegen en calamiteitenroutes gestrooid worden en ook vrije busbanen toegankelijk blijven voor het openbaar vervoer. Fietspaden en parallelwegen worden niet meer gestrooid. De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren voordat hij of zij de weg opgaat.

Achtergrond: Het zouttekort is het gevolg van het aanhoudende winterweer en de beperkte zoutleveranties. Op een aantal provinciale wegen wordt niet meer gestrooid. Op dit kaartje staan de provinciale wegen waarop de provincie niet meer strooit. Met dit beperkte wegennet garandeert de provincie dat elke regio bereikbaar blijft en dat ook de regionale ziekenhuizen via de provinciale wegen goed bereikbaar blijven. Er kunnen wel plaatselijke ongemakken ontstaan door gladde wegen. De provincie inspecteert de wegen iedere dag en zal indien nodig in overleg met de politie kunnen besluiten om in verband met de verkeersveiligheid delen van wegen tijdelijk af te sluiten.

Ga goed geïnformeerd op weg
De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeersituatie. Dit kan ondermeer via de website van de provincie www.noord-holland.nl. De provincie zal via de website iedere dag de actuele situatie weergeven. Weggebruikers kunnen met al hun vragen over provinciale wegen ook terecht bij het servicepunt wegen en vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis). .

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171