Politie Gelderland-Zuid

Jongens aangehouden na beroving

Nijmegen, 31-01-2010 o De politie hield zaterdagavond op de van Schuijlenburgweg twee jongens, beiden 17 jaar en woonachtig in Nijmegen, aan. Ze worden ervan verdacht dat ze kort voor hun aanhouding een 23-jarige man uit Nijmegen hebben beroofd.

De 23-jarige fietste over het fietspad van de Wijchenseweg in de richting van het centrum. Ter hoogte van het Graafsepad stapte hij van zijn fiets en liep met de fiets aan de hand verder. Halverwege het pad stond een jongen die hem vroeg hoe laat het was. Opeens stond er ook een andere jongen voor hem en bedreigde hem met voorwerp dat op een vuurwapen leek. De 23-jarige werd vervolgens gedwongen zijn telefoon, geld en andere persoonlijke spullen af te geven. De jongens bedreigden de Nijmegenaar hierbij diverse malen. Vervolgens stapten de overvallers op een scooter en gingen ervandoor in de richting van de woonboulevard.

De 23-jarige belde aan bij een woning en waarschuwde de politie. Politieagenten zochten de omgeving af. Op de van Schuijlenburgweg zagen ze twee jongens rijden op een scooter. De jongens voldeden aan het opgegeven signalement. Beiden werden aangehouden. Bij de jongens werden goederen aangetroffen die van de 23-jarige afkomstig bleken te zijn. Het vuurwapen bleek een balletjespistool te zijn. Beide jongens zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

(10)

Laatst gewijzigd 31-01-2010 12:11 | © Regio Gelderland-Zuid |