Politie Zaanstreek-waterland

Meisje beroofd

Oostzaan, 31-01-2010 o Een 15-jarige meisje uit Oostzaan is zaterdagmiddag beroofd.

Het meisje fietste rond 18.00 uur over de Stationstraat in Oostzaan toen zij twee onbekende jongens passeerde. De twee stonden bij een bromfiets die het niet meer leek te doen. Na het passeren lag het meisje plotseling op de grond. Toen ze op keek zag ze de twee jongens weer. Een had een mes en dreigde daarmee. Ze wilden geld. Nadat het meisje doodsbang haar geld had afgegeven zag zij een passant aan komen lopen. Haar belagers zagen dit ook en gingen er snel vandoor. Het 15-jarige meisje kan een goed signalement van de daders geven:

Verdachte 1
Een Marokkaans of Turkse jongen van ongeveer 16 a 17 jaar oud met een mager postuur. Hij is ongeveer 175 cm lang. Hij droeg die dag een stoffen jack met schuine zakken. Verder had hij een helm met een witte rand boven het klepje

Verdachte 2
Een Marokkaans of Turkse jongen van ongeveer 16 a 17 jaar oud met een gezet postuur. Hij is ongeveer 170 cm lang en heeft een opvallend bol gezicht met dikke lippen. De jongen had een klein snorretje van donker donshaar. Hij droeg die dag een donkere driekwart jas, die helemaal strak zat.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets kunnen vertellen over deze beroving. En met namen doet de politie een oproep aan de passant die op zaterdagmiddag rond 18.00 uur over de Stationsstraat in Oostzaan wandelde. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).