Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 31 januari

Heiloo, 31-01-2010 o 13.00 uur

Met drank de weg af

Hem, vrijdag 29 januari 2010.

Om 23.40 is op de Hout een 35-jarige man uit Polen aangehouden. Hij was met zijn auto van de weg geraakt en bleek onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De man liep geen letsel op bij de aanrijding.

Belediging agent

Alkmaar, zaterdag 30 januari 2010.

Een 34-jarige man uit Chili is om 1.45 uur aangehouden op het Verdronkenoord wegens belediging van een agent. De man mengde zich in een gesprek dat agenten met anderen voerden. Ze maakten de man kenbaar dat ze hier niet van gediend waren waarop de verdachte de agenten uitschold in de Nederlandse en Spaanse taal. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zaterdag 30 januari 2010.

Om 17.20 uur is op de Elzenstraat een 22-jarige man uit den Helder aangehouden wegens het beledigen van een agent. De man reed op een scooter zonder helm en werd hierop aangesproken. Hij weigerde zijn legitimatie te tonen, werkte niet mee en beledigde de agent. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging

Alkmaar, zaterdag 30 januari 2010.

Een 18-jarige man uit Bovenkarspel is om2.00 uur aangehouden in de Brillesteeg. Hij wordt verdacht van het met een mes bedreigen van een 17-jarig meisje uit Heerhugowaard. Het meisje was zo geschrokken dat zij niet direct in staat was tot het doen van aangifte. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker laat sporen na in sneeuw

Zwaag, 30 januari 2010.

Een 21-jarige man uit Zwaag is rond 3.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van een inbraak bij een woning aan de Klokketuin. De bewoners werden rond 1.45 uur opgeschrikt door een harde knal. De 37-jarige bewoner zag een inbreker staan en volgde zijn spoor in de sneeuw. Op een bepaald moment ging hij terug naar huis en schakelde de politie in. Die vonden een laptop toen zij het spoor volgden en kwamen uit bij de woning van de verdachte. Forensisch rechercheurs zullen zowel het spoor in de sneeuw als andere sporen onderzoeken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken op snorfiets

Den Helder, zaterdag 30 januari 2010.

Rond 4.45 uur is op de Polderweg een 21-jarige man uit Den Helder aanhouden. Hij bestuurde een snorfiets en had nog twee passagiers achterop. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim zes keer teveel had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Rijp, zondag 31 januari 2010.

Om 3.20 uur is tijdens een alcoholcontroel in De Rijp op het Oosteinde een 18-jarige bestuurder van een snorfiets uit Purmerend aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnend bestuurder, ruim acht keer teveel had gedronken. Zij rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens dezelfde controle, die de hele nacht duurde, is nog een persoon aangehouden wegens het rijden onder invloed. Die kreeg een rijverbod.

Inbraken Runmolen

Alkmaar, vrijdag 29 januari 2010.

Op de Runmolen is bij in twee woningen ingebroken. Bij een van de woningen is een inbrekertussen 17.15 en 21.40 uur het huis binnengedrongen via een achterdeur. Daarbijzijn sieraden en een laptop buitgemaakt. Bij een andere woning is tussen donderdagochtend en vrijdag 23.00 uur ingebroken. Hier kwam de dief binnen via een raam. Er is in ieder geval een laptop ontvreemd. De politie onderzoekt de inbraken. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel: 0900 8844.

Vernieler aangehouden

Den Helder, zaterdag 30 januari 2010.

Een 17-jarige jongen uit Den Helder is rond 5.00 uur aangehouden op de Doorzwin. Hij bleek een willekeurige auto te hebben vernield die hier geparkeerd stond. De jongen achtervolgde zijn ex-vriendin, maar werd tegengehouden door een buurjongen. Hierop werd de jongen kwaad en moest de auto het ook ontgelden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zondag 31 januari 2010.

Om 5.45 uur zijn op het Nieuwland vier mannen aangehouden die worden verdacht van het vernielen van hekken bij de ijsbaan aan het Nieuwland. De politie werd gebeld door een buurtbewoner die hoorde dat de hekken werden omgegooid. Na een korte zoekslag in de omgeving kon de politie vier mannen aanhouden in de leeftijd van 18 tot 22 jaar uit Den Helder. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij in woning

Schagen, vrijdag 29 januari 2010.

Een 64-jarige man uit Schagen is op vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van het bezit van een hennepkwekerij. In een pand aan de Witte Paal vonden agenten een hennepkwekerij met 366 planten en alle benodigde apparatuur. De auto van de man is in beslag genomen omdat er zicht is op zogeheten wederrechtelijk verkregen voordeel. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser aangereden

Stompetoren, vrijdag 29 januari 2010.

Een 22-jarige man uit Amsterdam is rond 20.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Vermoedelijk reed de man door rood op de kruising Noordervaart en de rijksweg N 243. Een 40-jarige automobilist uit Stompetoren kon hem niet meer ontwijken. De man is ter controle per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Getuigen ernstige mishandeling gezocht
Hoorn, zaterdag 30 januari 2010.

Een vriendengroep is na het uitgaan ernstig mishandeld door tot een tot nu toe nog onbekende groep jongeren. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling.

Een 23-jarige man uit Den Oever, twee 24-jarige manen uit Hoorn en Bovenkarspel en een 18-jarig meisje uit Hoorn liepen gezamenlijk naar huis na een gezellige stapavond. Zij gooiden onderling wat met sneeuwballen. Op de hoek van Kerkplein en Kerkstraat ontstond een woordenwisseling met een andere jongen. Vermoedelijk ging dit om een verdwaalde sneeuwbal. De man uit Bovenkarspel werd onderuit geslagen en verloor even het bewustzijn. Hij is toen, terwijl hij op de grond lag, zo hard geschopt of geslagen dat hij gebroken tanden opliep en pijn op verschillende plaatsen. De man uit Den Oever en ook het meisje liepen een gebroken neus op. De man uit Hoorn had een bont en blauw gezicht. De groep belagers bestond eerst uit 5 of 6 personen. Even later waren dat er zeker 15.

Signalement

De verdachten waren rond de 16 jaar oud. In de groep zat een meisje van ongeveer 16 jaar, 1.60 meter lang, blond halflang haar met krulletjes. Ze droeg een witte broek.

Ook zat er een man met kort blond haar in de groep. Hij droeg een blauwe jas met grote capuchon met bontkraag. Verder zaten er meerdere Marokkaanse of Turkse jongens in de groep. De politie zoekt mensen die zij nog niet heeft gesproken, en meer informatie hebben over deze verdachten. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hoorn, tel: 0900 -8844 (lokaal tarief).

Vier jongeren aangehouden na inrijden op groep jeugd

Enkhuizen, zondag 31 januari 2010.

Om 1.45 uur zijn op de Piet Smitstraat vier jongeren aangehouden. Zij worden verdacht van het met opzet inrijden op een groep jeugdigen op de Kaasmarkt. De bestuurder van het voertuig, een 18-jarige man uit Andijk kon direct zijn rijbewijs inleveren. De inzittenden van het voertuig waren een 18-jarige man uit Andijk, een 17-jarige jongen uit Andijk en een 17-jarige meisje uit Enkhuizen. Bij deze ernstige vorm van geweldpleging raakte een 20-jarige man uit Bovenkarspel gewond aan zijn been.

Om 1.40 uur zagen getuigen en ook agenten dat een voertuig doelbewust het troittor opreed om de groep jeugd te raken. Vervolgens ging de auto er met hoge snelheid vandoor over de Waagstraat in westelijke richting. Agenten gingen achter hen aan om ze aan te houden. Het is nog onduidelijk wat de toedracht is geweest voor deze geweldpleging. De politie onderzoekt de zaak. Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijders

Wieringerwerf, zondag 31 januari 2010.

Om 2.00 uur is op de Terpstraat een 40-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zondag 31 januari 2010.

Bij een alcoholcontrole op de Slenk is om 5.15 uur 47-jarige man uit Schagen aangehouden. Hij bleek bijna drie keer teveel te hebben gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zaterdag 30 januari 2010.

Op de Aarstraat is rond 23.45 uur een 33-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat een man onwel was geworden in zijn voertuig. Hij bleek zo dronken dat hij in slaap was gevallen. Zij voertuig stond met het voorwiel tegen de stoep en blokkeerde de straat. Uit de bandensporen in de sneeuw bleek dat de man gereden had. De man was zo dronken dat een ademanalyse niet mogelijk was. Zijn rijbewijs was in 2009 al ongeldig verklaard. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Heerhugowaard, zaterdag 30 januari 2010.

Rond 21.00 uur is een 32-jarige man in zijn woning aangehouden op verdenking van het slaan van zijn vriendin. Hierbij waren ook kinderen van het stel aanwezig. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Berover bromfiets aangehouden

Hoorn, zaterdag 30 januari 2010.

Een 26-jarige man uit Leiden is rond 23.45 uur aangehouden op de Westerdijk aangehouden op verdenking van het stelen van een scooter waarbij hij dreigde met geweld.

Om 23.30 uur reed een 17-jarige jongen uit Hoorn met zijn scooter door het Willem Wiese park. Hij werd bedreigd met onder andere een knuppel en moest zijn scooter afgeven aan twee jongens. Ze gingen er vandoor in de richting van het Betje Wolfplein. Agenten die op de Gedempte Turfhaven surveilleerden zagen kort daarna de personen op de scooter rijden. Zij gingen erachteraan en alarmeerden collegas. De bestuurder werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

Hippolytushoef, zaterdag 30 januari 2010.

Op de rijksweg in Hippolytushoef is tussen 15.00 en 17.30 een snelheidscontrole gehouden. Van de 1195 passanten reden 159 personen harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u.