Politie Gelderland-Zuid

Onrust in het centrum

Zaltbommel, 31-01-2010 o Surveillerende politieagenten reden zaterdagnacht over de Markt toen ze een groep personen zagen staan waarvan twee jongens uit die groep ruzie hadden met elkaar. De agenten riepen hierop de hulp in van andere politieagenten.

De vechtersbazen werden uiteindelijk gescheiden. Twee jongens, van 16 en 20 jaar uit Zaltbommel, gaven aan aangifte te willen doen tegen elkaar. Ze werden allebei aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op dat moment zochten vrienden en familieleden van beide verdachten de confrontatie met elkaar op. Daarnaast ontstonden er ook conflicten tussen andere cafébezoekers onderling. Politieagenten probeerden de boel te sussen en riepen de hulp in van andere politieagenten. Ondanks dat er meerdere politieagenten ter plaatse waren, bleven de aanwezige mensen de orde verstoren. Inmiddels had een groep van ongeveer zeventig mensen zich verzameld op de Markt. Meerdere malen werden de aanwezige mensen gevorderd om weg te gaan. Een groep van twintig mensen weigerden om te vertrekken. De agenten vormden een linie en leidden zo de mensen weg in de richting van de Boschsstraat. Een aantal personen bleven echter tegenwerken. De agenten moesten de wapenstok gebruiken om de mensen weg te duwen. Een aantal mensen kregen een tik omdat ze door de linie heen wilden gaan. Uiteindelijk splitste de groep zich en verliet de binnenstad. De verdachten worden gehoord.

(10)

Laatst gewijzigd 31-01-2010 13:07 | © Regio Gelderland-Zuid |