Politie Groningen

Zondag 31 januari 2010

Provincie Groningen, 31-01-2010

Groningen: man slaat agent in het gezicht

Een 50-jarige snorfietser uit Groningen werd op de Asingastraat door agenten gecontroleerd. Uit een eerste test op straat bleek dat de man aanzienlijk teveel alcohol gedronken had. Op het politiebureau weigerde hij aan een tweede (en het definitieve) onderzoek mee te werken. De man verzette zich op het politiebureau hevig op het moment dat hij in een cel moest plaatsnemen. De verdachte sloeg daarbij met gebalde vuist een agent in het gezicht. De politieman werd pijnlijk op zijn linkeroog geraakt, hij doet aangifte. De politie neemt geweld tegen haar agenten hoog op. De geweldpleger zit vast, een onderzoek is gestart.

Groningen: mannen aangehouden voor diefstal en mishandeling

Twee 29-jarige mannen uit Rotterdam zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling en diefstal. De agenten spraken in de Peperstraat met twee jonge vrouwen. Zij vertelden dat zij in een horecagelegenheid door het tweetal waren mishandeld. Een van de twee was twee keer in het gezicht geslagen. De ander had een glas tegen haar hoofd gekregen. Tevens vertelden de vrouwen dat door de twee Rotterdammers geld van hun broer was gestolen. De aanleiding van de ruzie en de diefstal is nog niet helemaal duidelijk. Op aanwijzen werden de twee verdachten gearresteerd. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: dronken vrouw veroorzaakt aanrijding

Een 46-jarige vrouw uit Harkstede is zaterdagnacht door de politie op het Kajuit aangehouden. De agenten troffen een auto tegen de pui van een kapperszaak aan. De bestuurster was in eerste instantie gevlogen, maar meldde zich kort later. Volgens een omstander had zij waarschijnlijk gereden. In eerste instantie ontkende de vrouw, maar al snel gaf zij haar fout toe. Ze had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat zij ruim 1,4 promille alcohol in haar bloed had. De automobiliste vertelde de agenten dat ze even daarvoor uit de kroeg was gekomen. Haar rijbewijs mocht zij op het politiebureau achterlaten. De kapperszaak wordt door de politie maandag benaderd voor het doen van aangifte.

Groningen: man aangehouden voor belediging

Een 34-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in de Nieuwstad in Groningen. Tijdens een surveillance beledigde de verdachte de twee agenten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: mannen aangehouden voor huiselijk geweld

Een 37-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in een woning in Groningen. De agenten troffen in het huis de vloer bezaaid met glasscherven aan. Dit bleek een glazen salontafel geweest te zijn. De man bekende dat hij de tafel had vernield. Er had een ruzie plaats gevonden tussen hem en zijn vriendin. Daarbij was ook met nog andere spullen gegooid. De 37-jarige is aangehouden.

Een 33-jarige man uit Winschoten is zaterdagavond door de politie aangehouden in een woning in Beerta. De man had na een echtelijke twist een ruit vernield en met een telefoon gegooid.

Het traject huiselijk geweld is in beide gevallen in gang gezet.

Zuidhorn: mannen aangehouden voor vernieling

Vier manen (30-jaar uit Zuidhorn, 16 jaar uit Zuidhorn, 17-jaar uit Enumatil en 17-jaar uit Apeldoorn) zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen worden onder meer verdacht van de vernieling van een ruit van een woning in Zuidhorn aan de Israelsstraat.

Het viertal werd op basis van een signalement aangehouden. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt of de verdachten voor meer vernielingen in aanmerking komen.

Provincie Groningen: alcomobilisten aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht meerdere verkeersdeelnemers betrapt op het rijden onder invloed van drank.

Een 33-jarige automobilist uit Nuis werd gecontroleerd op de A7 in Groningen. De man was in de binnenstad tegen een paal gereden en vervolgens gevlucht. Hij had daarbij ook bijna een voetganger omver gereden. De bestuurder bleek ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs mocht hij inleveren.

Een 35-jarige automobilist uit Sappemeer werd gecontroleerd op de N387 bij Schildwolde. Het viel de agenten op dat er een slingerend bandensporen in de sneeuw zichtbaar was. De bestuurder bleek ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook zijn rijbewijs bleef achter op het politiebureau.

Een 57-jarige automobilist uit Heiligerlee viel in de Raadhuisstraat in Blijham door de mand. De man had 1,3 promille alcohol in zijn bloed.

Stadskanaal: man met drugs aangehouden

Een 18-jarige man uit Stadskanaal is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor het bezit van harddrugs. De man was in discotheek Fox in de Hoofdstraat na een controle door de portiers betrapt op het bezit van de drugs. Hij had een zakje met speed bij zich. De discotheek schakelde de politie in. De horecagelegenheid controleert actief op het bezit van drugs en doet daarmee aan drugspreventie. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.