Politie Haaglanden

Persberichten 31 januari

Haaglanden, 31-01-2010

Politie onderzoekt schietincident
Den Haag De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident op maandagochtend 25 januari. Kort na middernacht bracht een nog onbekende persoon een 31-jarige Hagenaar naar de spoedeisende hulp van ziekenhuis Leyenburg in Den Haag. Nadat hij de man had afgeleverd, vertok hij zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De Hagenaar bleek een schotwond in zijn buik te hebben en moest direct geopereerd worden. Hij ligt nu nog in het ziekenhuis. De man die hem daar afleverde is nog onbekend gebleven. Wel is bekend dat hij reed in Volkswagen Golf met kenteken 99-PD-KL. De politie is naar hem en de auto op zoek. Weet u wie hij is, of weet u waar de auto is (geweest)? Belt u dan met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Geeft u uw informatie liever anoniem door? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Gemeentelijke handhavers bedreigd
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar bedreigde vrijdag 29 januari om 14.35 uur twee gemeentelijke handhavers op de Moerweg. De man liet zijn hond onaangelijnd uit en had geen middel bij zich om de hondenpoep op te ruimen. Daarvoor zou hij twee boetes krijgen. De man was het hier kennelijk niet mee eens en bedreigde de twee mannen die hem de boete gaven. Ook duwde hij één van hen weg. Daarop werd de politie gewaarschuwd, die hem aanhield en meenam naar het politiebureau. Daar kreeg hij een dagvaardiging wegens bedreiging uitgereikt. Ook de twee aangezegde boetes zal hij nog steeds moeten betalen. Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.

Jongen (14) gewond bij aanrijding
Den Haag Een 14-jarige jongen uit Den Haag rende zaterdag 30 januari plotseling de weg op. Een automobiliste (32 jaar uit Den Haag) die over de Mient reed, kon hem niet ontwijken en reed tegen hem aan. De jongen raakte gewond aan enkel en schouder en moest met de ambulance naar het ziekenhuis.

Achtervolging
Den Haag Surveillerende agenten wilden zondag 31 januari een automobilist controleren, omdat opviel dat hij niet optrok toen het stoplicht op de Zwolseweg op groen sprong. De man had kennelijk geen zin in een controle, want op het moment dat hij de surveillancewagen in de gaten kreeg, ging hij er vandoor. Hierop ontstond een achtervolging, aangezien de man de stoptekens, zwaailichten en sirene van de agenten negeerde. De agenten alarmeerden de meldkamer en gaven continu hun positie door. Ze reden met ongeveer 70 km/uur over de Gevers Deynootweg en op de Statenlaan liep de snelheid zelfs op tot rond de 100 km/uur. De automobilist negeerde stoplichten die op rood stonden, en voetgangers moesten bijkans wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Op de kruising van de Koningin Emmakade en de Laan van Meerdervoort raakte de automobilist een andere auto, die daardoor schade opliep. Bij de kruising van de Monstersestraat en Loosduinseweg reed de man over het fietspad, omdat andere autos voor het stoplicht stonden te wachten en hij er dus niet langs kon rijden. In de Schilderswijk zigzagde de automobilist door allerlei kleine straatjes, waarschijnlijk hopend dat hij zo de agenten kon afschudden. In de Gabriel Metsusstraat kon een andere politieauto hem echter tegemoet rijden en zo de doorgang versperren. De 21-jarige automobilist uit Den Haag werd aangehouden, geboeid en naar het politiebureau gebracht. Ook de twee inzittenden, vrouwen van 18 en 22 jaar uit Den Haag, werden aangehouden. In auto had de 21-jarige een groot survivalmes voorhanden, agenten namen die in beslag. Op het politiebureau bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. De Hagenaars zitten nog vast voor verhoor.

Ondergelopen kelder leidt naar hennepkwekerij
Den Haag De brandweer vond zaterdag 30 januari om 13.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Riddersdreef. De brandweer was daar omdat de hele kelder onder water was gelopen. Toen zij de kwekerij (200 planten) vonden, alarmeerden zij de politie. Die nam de hennepplanten en toebehoren voor de kwekerij in beslag. De energiemaatschappij constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Overval op pizzeria
Den Haag Een lichtgetinte man overviel zaterdag 30 januari om 20.45 uur een pizzeria aan de Laan van Meedervoort. De man was ongeveer 1.65 lang, droeg een donkerblauwe jas met de capuchon op zijn hoofd. Hij vroeg waar de kluis stond en bedreigde met een vuurwapen de werknemer van de pizzeria. Hij maakte een geldbedrag buit en rende weg in de richting van de Waldeck Pyrmontkade. Bent u getuige geweest van deze overval? Of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Belt u dan met de recherche van bureau Scheveningen op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Strooiwagen rijdt tegen lantaarnpaal
Den Haag De brandweer bevrijdde zaterdag 30 januari om 06.45 uur een 44-jarige bestuurder uit Den Haag van een strooiwagen uit zijn voertuig. De man was op het Bernhardviaduct tegen een lantaarnpaal gereden en zat daardoor met zijn been beklemd. De ambulance vervoerde hem vervolgens naar het ziekenhuis.

Verstopt in de stoppenkast
Den Haag Een verwarde man (24 jaar uit Den Haag) zorgde vrijdag 29 januari om 21.10 uur voor wat opschudding in een bioscoop aan het Spui. De man had zichzelf opgesloten in de technische ruimte en daar alle stoppen omgezet, waardoor vier verdiepingen zonder stroom zaten. Beveiligingsmedewerkers vonden hem in de technische ruimte en droegen hem over aan de politie. Op het politiebureau waarschuwden agenten de crisisdienst van de geestelijke gezondheidszorg, die zich over hem ontfermden.

Zonder rijbewijs tegen lantaarnpaal
Leidschendam Surveillerende agenten zagen zaterdag 30 januari dat een automobilist op de kruising van de Noordsingel met de Carolinalaan door rood reed. Ze gaven de automobilist een stopteken, maar dat negeerde hij. De auto reed met een behoorlijke snelheid door naar de Annalaan, waar hij door de sneeuw en gladheid tegen een lantaarnpaal botste. De bestuurder en passagier stapten snel uit en renden weg. De agenten herkenden de bestuurder en namen contact met hem op. Het ging om een 17-jarige jongen uit Leidschendam, die nog geen auto mag rijden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Daar kunnen wij toch niets aan doen?
Leidschendam Een oplettende mevrouw uit Wassenaar belde zaterdag 30 januari om 15.25 uur de politie omdat in een auto met draaiende motor al langere tijd twee kleine kinderen (6 maanden en anderhalf jaar) zonder toezicht zaten. De situatie viel de vrouw om 14.45 uur op, toen zij boodschappen ging doen. Toen zij terug kwam, stond de auto daar nog steeds in dezelfde toestand en belde ze de politie. Agenten openden de portier en de hitte kwam hen tegemoet. De blower én verwarming stonden op de hoogste stand. Beide kinderen hadden het zweet op hun voorhoofd staan. Net toen de agenten op het punt stonden de auto en de kinderen mee te nemen naar het politiebureau, kwamen de ouders eraan lopen. Zij hadden beiden hun handen vol met tasjes van verschillende winkels uit het winkelcentrum Leidschenhage. Zij verklaarden even snel wat boodschapjes in het winkelcentrum wilden doen, maar dat dat wat uitgelopen was omdat het zo druk was bij de verschillende kassas; daar konden zij toch niets aan doen? De agenten legden hen in overduidelijke bewoordingen uit, wat er had kunnen gebeuren. Daarna vervolgde het gezin weer hun weg.

Verdwaald
Wassenaar Agenten van Bureau Wassenaar kregen zaterdag 30 januari om 17.00 uur een niet-alledaags hulpverzoek. Een 43-jarige vrouw belde de politie omdat zij samen met haar moeder verdwaald was in het duingebied. Ze konden de weg niet meer terugvinden naar hun auto, die geparkeerd stond bij de Waalsdorpervlakte. Het begon donker te worden en ze waren nu al uren aan het dwalen. Agenten vonden hen uiteindelijk bij de watertoren en brachten het stel weer naar hun auto.

Ravage op Sir Winston Churchilllaan
Rijswijk Vier autos en een tractor waren zaterdag 30 januari om 11.45 uur betrokken bij een aanrijding op de Sir Winston Churchilllaan. Een 59-jarige Rijswijker reed in de richting van de Elsenlaan en botste met zijn rechtervoorzijde tegen de linkerachterzijde van een auto die van links kwam. Hierdoor verloor de bestuurder van die auto de macht over het stuur en kwam op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Daar botste hij frontaal tegen een tractor aan, die daar net reed. Hierdoor botste de tractor op zijn beurt tegen twee geparkeerde autos aan. De ambulance vervoerde twee personen met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De weg werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Veel te diep in het glaasje
Rijswijk Surveillerende agenten kregen zaterdag 30 januari om 16.15 uur melding van een aanrijding die gebeurd was bij het inparkeren op een parkeerterrein aan de Prinses Beatrixlaan. De veroorzaker van de aanrijding, een 62-jarige Rijswijker, rook naar alcohol en moest op het politiebureau een blaastest afleggen. Daar blies hij 1.115 ugl. Agenten gaven hem een proces-verbaal, namen daarop zijn rijbewijs in en bemiddelden bij de schadeafhandeling. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Beveiliger mishandeld
Naaldwijk Een beveiliger die werkzaam is bij een discotheek aan de Dijkweg, deed zondag 31 januari aangifte van mishandeling. Een 18-jarige jongeman uit Maasdijk had hem geslagen. De beveiliger moest de wond die hij daardoor opliep laten hechten. Politieagenten kregen om 02.00 uur de melding en hielden de Maasdijker aan. Hij zit nog vast voor verhoor.

Auto te water
Poeldijk Een 55-jarige man uit s-Gravenzande raakte zaterdag 30 januari om 12.30 uur aan De Poel door nog onbekende oorzaak met zijn auto te water. Hij kon op eigen kracht uit de auto komen, maar moest wel naar het ziekenhuis voor controle. Een sleepdienst tilde de auto op het droge.

Tien aanhoudingen voor vernielingen
s-Gravenzande Agenten hielden zaterdag 30 januari om 22.45 uur tien minderjarige jongens aan voor een reeks vernielingen langs de Vondellaan en Vestdijklaan. In de Zandeveltweg konden agenten de groep aanhouden. De jongens (allen 15-17 jaar uit Naaldwijk en s-Gravenzande), klapten autospiegels om en trapten tegen vier fietsen. De groep werd overgebracht naar het politiebureau, waar hun ouders op de hoogte werden gebracht van de verblijfplaats van hun kroost.

Grote vechtpartij bij partycentrum
Maasland De beveiliging van een partycentrum aan de Oude Veiling belde zondag 31 januari om 01.50 uur de politie omdat er een grote vechtpartij gaande was. Er stonden op de weg twee grote groepen elkaar uit te dagen, nadat het eerder binnen en op de parkeerplaats al uit de hand gelopen was. Niemand wenste echter aangifte te doen. Omdat de sfeer toch grimmig was, vormden agenten van Politie Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond een linie en zorgden er zo voor dat de groepen zich onafhankelijk van elkaar verwijderden. Eén man, 20 jaar uit Maassluis werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Nog wat oefenen
Delft Een 19-jarige Delftenaar viel zaterdag 30 januari om 17.15 uur zo, dat zijn schouder uit de kom raakte. Hij was met een klein snowboard van het schuine dak van de TU bibliotheek aan de Mekelweg gegleden. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen straatroof
Delft Een 15-jarige jongen uit Delft moest vrijdag 29 januari zijn telefoon afgeven aan twee onbekende mannen. Hij liep om 21.40 uur over de Marlotlaan in de richting van de Aletta Jacobsstraat, toen twee mannen hem om geld vroegen. Eén sprak hem aan en dreigde te slaan als hij niet geld of zijn telefoon afgaf. De man was tussen 18 en 25 jaar oud, blank en 1,85 á 1,90m lang. Hij droeg een wit petje, een korte donkere jas en een spijkerbroek. De jongen gaf uiteindelijk zijn telefoon af. Bent u getuige geweest van deze straatroof, of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Zonder rijbewijs maar met slok op achter het stuur Zoetermeer Een 30-jarige man uit Den Haag kreeg zondag 31 januari om 02.33 niet alleen een boete voor het rijden zonder rijbewijs, maar ook een proces-verbaal omdat hij teveel gedronken had om te rijden. Hij blies 510 ugl. De man liep tijdens een routinecontrole op de Zuidweg tegen de lamp.

Mishandeling
Zoetermeer Agenten op een mountainbike hielden zondag 31 januari om 02.45 uur een 21-jarige man uit Zoetermeer aan als verdachte van een mishandeling. Bij een snackbar aan op het Stadhuisplein was ruzie ontstaan, waarbij een 18-jarige man uit Zoetermeer een hoofdwond opliep. De 21-jarige was nog in de buurt, zodat de agenten hem op basis van aanwijzingen konden aanhouden. Hij zit nog vast voor verhoor. De 18-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed aangifte.