Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 31-01-2010

Vrouw (43) aangehouden voor huisvredebreuk

ALMKERK: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur in de woning van haar 49-jarige ex-partner een 43-jarige vrouw uit Nieuwendijk aangehouden ter zake huisvredebreuk. De bewoner vertelde de politie dat zijn ex vriendin hem had gebeld. Ze had door de telefoon geroepen dat ze zijn huis ging vernielen. Hij was daar erg bezorgd over omdat zijn ex vriendin al eerder in een dronken bui vernielingen had aangericht. Hij was daarop samen met zijn broer snel naar zijn woning gegaan. Hij trof zijn ex vriendin inderdaad binnen aan. Ze weigerde echter de woning te verlaten. Hierop hebben de broers de politie gebeld. Zij werd door de politie aangehouden. Ze bleek ook nog auto gereden te hebben terwijl zij onder invloed was van alcohol.

Vier arrestaties tijdens horecatoezicht in Oosterhout

OOSTERHOUT: de politie heeft tijdens het horecatoezicht in het Oosterhoutse uitgaanscentrum vannacht vier aanhoudingen verricht.

Omstreeks 01.30 uur werd op de Mathildastraat een 17-jarige knul uit Oosterhout aangehouden die de voorgaande uitgaansavond bij een incident aan agenten een valse naam had opgegeven. Zijn 45-jarige vader die zich met de aanhouding bemoeide werd eveneens aangehouden maar dan wegens het niet voldoen aan de vordering weg te gaan.

Een 25-jarige Oosterhouter werd omstreeks 02.40 uur aangehouden op de Klappeijstraat. Hij had daarvoor al amok gemaakt in een café. Hij was door een portier buiten gezet. Op straat keerde hij zich tegen twee agenten. Hij werd aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde. Hij bedreigde de agenten en probeerde een van hen een kopstoot te geven. Ook vernielde hij de achterdeur van de politiebus. Een 30-jarige Oosterhouter werd omstreeks 03.10 uur aangehouden. Hij had vanuit een taxi beledigende opmerkingen naar agenten geroepen.

Er werden 28 fietsen door de handhavers gelabeld en uiteindelijk na 02.00 uur afgevoerd naar de gemeentewerf. Ook werd een brommer vanaf de Markt afgevoerd. Verder heeft de politie tevergeefs nog gezocht naar vandalen die op de Vijzel van zeker drie auto's ruitenwissers en spiegels vernield hadden. Op de Markt werd rond 04.00 uur een meisje onwel en afgevoerd me een ambulance naar het ziekenhuis.

Arrestaties na huiselijk geweld

RAAMSDONK: De politie heeft vannacht omstreeks 04.20 uur in een woning in Raamsdonk een 20-jarige bewoner aangehouden en zijn 21-jarige vriendin uit Zundert. Ze hadden kennelijk bij thuiskomst na het uitgaan ruzie gekregen. De vrouw belde de politie omdat zij door haar vriend tegen haar hoofd geslagen zou zijn. Ter plaatse bleek dat zij zelf ook geweld zou hebben gebruikt. Zij zou met een mes een zwaaiende beweging gemaakt hebben en daarbij haar vriend net onder zijn neus geraakt hebben. De politie heeft hen beiden verhoord en maakt
proces-verbaal op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-01-2010 13:19 | © Regio Midden en West Brabant |