Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 31-01-2010

Politie onderzoekt woningbrand en autodiefstal

TILBURG: Zaterdagavond is omstreeks 23.25 uur brand uitgebroken in een woning aan de Hilvarenbeekseweg. De brand was uitslaand, de vlammen sloegen uit het dak. De brandweercommandant gaf omstreeks 00.30 uur het sein brand meester. De politie houdt rekening met brandstichting omdat een auto van de bewoners, een blauwe Audi A4, vanaf de
achterplaats werd gestolen. Deze auto werd achtergelaten en in brand gestoken op de Turkaaweg in Diessen.

De brandweer bestreed de woningbrand met een hoogwerker en twee tankautospuitwagens. Er waren circa 17 brandweerlieden van Tilburg en Moergestel bij het blussen betrokken. De officier van dienst van de brandweer meldde dat de vlammen al uit het dak sloegen, toen zij arriveerden. Het gaat om een tot woning verbouwd pand, met een houten verdieping die ook als zolder kan worden aangeduid. Daar heeft de brand gewoed. Op de begane grond zelf woedde geen brand wel is daar forse waterschade. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

De autobrand werd omstreeks 23.47 uur gemeld. De recherche gaat een onderzoek instellen naar de oorzaak van de woningbrand en de
autodiefstal. Ook zal een sporenonderzoek verricht worden. De 40-jarige bewoner heeft aangifte gedaan van brandstichting en
autodiefstal. Hij vertelde dat hij samen met zijn vriendin elders was. Hij werd rond 23.15 uur gebeld dat het inbraak alarm in werking was getreden. Later begreep hij dat er brand in zijn woning was ontstaan. Ter plaatse gekomen ontdekte hij dat ook de auto gestolen was. Met de gestolen auto is vervolgens door een hekwerk gereden, waarna de dader(s) via het perceel van de buren het terrein verlieten. Deze auto werd vervolgens uitgebrand aangetroffen in Diessen. Het voertuig is getakeld en wordt op sporen onderzocht.

Goede sfeer in uitgaanscentrum Tilburg

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben geen enkele aanhouding hoeven te verrichten. Er hing een goede sfeer met een leuk publiek. Er waren een paar kleine incidenten die echter in de kiem konden worden gesmoord.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Een 23-jarige man uit Dordrecht en een vriend van hem zijn vannacht omstreeks 04.30 uur op de Piusstraat beroofd door vier straatrovers. Ter hoogte van een café voelde de 23-jarige man ineens een trap in zijn rug. Ze werden belaagd door vier mannen die geld eisten. Een van de straatrovers had kennelijk een pistool in zijn handen. De aangever moest zijn mobiele telefoon afgeven. Het zou gaan om vier mannen, allen circa 20 jaar oud met een negroïde uiterlijk. De daders zijn weggerend in de richting van de Stevenzandestraat.

Arrestaties na huiselijk geweld

GOIRLE: De politie heeft vanmorgen rond 06.30 uur in een woning in Goirle een 21-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn ex vriendin hebben mishandeld. In Tilburg werd zaterdagmiddag een 38-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 29-jarige ex-vrouw.

Een 20-jarige vrouw uit Goirle deed aangifte. Zij verklaarde dat haar ex vriend vannacht rond 06.00 uur dronken voor de deur stond. Ze liet hem toch binnen. Hij bleek echter in een agressieve bui te zijn. In de woonkamer gooide hij een kaars naar de TV en een metalen mand die op de eettafel stond werd in een hoek van de woonkamer gesmeten.
Vervolgens had hij haar met zijn linkerhand op haar gezicht geslagen. Het slachtoffer vertelde dat haar ex vriend haar een paar maanden geleden ook al op haar neus had gestompt, toen had ze geen aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur op het Wilhelminapark een 38-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn ex vrouw die in de wijk Stokhasselt woont flink mishandeld hebben.

Het slachtoffer, een 29-jarige vrouw, wilde geen aangifte doen. Ze had alarm geslagen bij haar buurman. Ze klaagde echter over pijn in haar nieren en op haar linkerbovenarm. Ook had ze een flinke
bloeduitstorting op haar hoofd. De agenten vertelden haar dat ze haar ex man ook zonder aangifte gingen arresteren. De dienders hebben vervolgens een zoekactie gehouden. Ze troffen zijn auto aan op het Wilhelminapark. Via zijn telefoonnummer hebben ze hem toen opgeroepen om te komen, waarna hij werd aangehouden. Ook hij is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-01-2010 12:36 | © Regio Midden en West Brabant |