Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 31-01-2010

Fietser overvallen, getuigen gezocht

AMERSFOORT - Vrijdagavond 29 januari kreeg de politie rond 23.30 uur melding dat een 22-jarige fietser was overvallen op het Jan van Riebeeckpad. Drie mannen hadden de man van zijn fiets getrokken, geslagen en meegetrokken naar een garagebox op de Patrijzenhof. De man wist te ontkomen richting de Kwartelstraat en belde de politie.

De daders zijn drie mannen met
zwarte kleding en een capuchon over het hoofd.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen, of mensen die meer weten hierover, contact op te nemen via 0900-8844.

Twee mannen aangehouden na steekpartij

AMERSFOORT - Zaterdag 30 januari kreeg de politie rond 03.30 uur melding dat een 24-jarige man uit Amersfoort was neergestoken op de Lavendelstraat. De man had in een horecagelegenheid ruzie gekregen met andere mannen en was eruit gezet. Buiten zette de ruzie zich voort en werd de man neergestoken. Twee verdachten zijn aangehouden, een 18-jarige Amersfoorter kon op de Havik aangehouden worden, een 18-jarige Amsterdammer op de Liendertseweg. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT Vrijdag 29 januari kreeg de politie rond 09.45 uur melding dat een man een computerscherm vernielde bij een instantie op het Stadhuisplein. Op de Verdiweg kon de 29-jarige Amersfoorter worden aangehouden. De man moest mee naar het bureau voor verhoor.

Heler geeft zich aan

AMERSFOORT Zaterdag 30 januari kwam een 30-jarige Amersfoorter zich om 12.30 uur melden aan het politiebureau. Hij verklaarde schoon schip te willen maken en vertelde dat hij gestolen fietsen in zijn schuur had staan. In de schuur troffen agenten vier fietsen aan. Eén ervan stond als gestolen geregistreerd. De politie onderzoekt de herkomst van de andere drie. De politie roept slachtoffers van fietsendiefstal op altijd aangifte hiervan te doen. Teruggevonden gestolen fietsen kunnen dan aan de aangever gekoppeld worden.

Aanhouding pistoolbezit

AMERSFOORT Vrijdag 29 januari kreeg de politie rond 18.30 uur melding dat er jongens met een vuurwapen stonden in de parkeergarage op de Berkenweg. Ter plekke heeft de politie een 18-jarige jongen uit Soest aangehouden, die een luchtdrukpistool bij zich had. Drie andere jongens, allen 17 jaar uit Amersfoort, kregen een bekeuring omdat dit gebied verboden toegang was. De jongen uit Soest is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het pistool en munitie zijn in beslag genomen.

Scooter op de snelweg

AMERSFOORT Zaterdag 30 januari kreeg de politie tegen middernacht melding dat iemand met een scooter, zonder licht, over de snelweg A1 reed. Ter plaatse konden agenten de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Hoogland, aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT - Op zaterdag 30 januari kreeg de politie rond 01.00 uur melding dat mannen een ruit intikten op het dak van een pand aan de Prins Frederiklaan. Toen agenten aankwamen, vluchtten twee mannen weg. Toen de mannen even later naar een auto liepen op de Anna Paulownalaan, konden zij, 23 en 26 jaar, beiden uit Amersfoort, alsnog aangehouden worden. De politiehond leidde agenten naar een betonschaar, die in beslag genomen is.