Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 31 januari 2010

Lobby Vennepse Statenlid werpt vruchten af

Meer stoptreinen in Hoofddorp en Nieuw Vennep in planstudie

Hoofddorp - De NS stations in Hoofddorp en Nieuw Vennep worden meegenomen in de planstudies voor Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Dat bevestigde het ministerie van Verkeer en Waterstaat onlangs aan de fractie van de PvdA in de tweede kamer. Aanleiding voor de toezegging van Verkeer en Waterstaat is een in november 2008 breed aangenomen motie van het Vennepse Statenlid Gohdar Massom waarin hij pleite voor meer stoptreinen in Hoofddorp en Nieuw Vennep.

Als reactie op de motie van Massom heeft de NS vorig jaar langere stoptreinen ingezet tussen Schiphol en Leiden. Het statenlid vond dit een eerste stap in de goede richting. En hij ging door met lobbyen in Den Haag en met succes.

In opdracht van Verkeer en Waterstaat onderzoekt de NS nu de mogelijkheid de stations in Hoofddorp en Nieuw Vennep 4 keer per uur per richting te bedienen.

De eerste resultaten van de planstudie worden in maart dit jaar in de tweede kamer besproken en mogelijk vanaf dit jaar worden ingevoerd. Naar verwachting zal Hoofddorp dit jaar 4 keer per uur een treinverbinding met Leiden krijgen. Nu is dat slechts twee keer per uur.

Statenlid Massom reageert verheugd op de nieuwe ontwikkeling "De NS liet in het traject Hoofddorp en Nieuw Vennep reizigersgroei liggen en daarom moesten wij actie ondernemen. Met vier stoptreinen per uur per richting hopen wij de bereikbaarheid en leefbaarheid in de Haarlemmermeer te verbeteren".

*** EINDE PERSBERICHT ***