Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 31-01-2010

Rechters onder de indruk van politieoptreden tijdens de horecadienst

BREDA: Zaterdagavond en vannacht hebben drie rechters van de
rechtbank Breda meegelopen met de agenten die belast waren met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum. Het was de vijfde en voorlopig laatste keer dat rechters en juridisch medewerkers meeliepen met de horecadienst van de politie in Breda Zij waren onder de indruk van de professionaliteit van het politie optreden. Er werden vannacht tijdens het toezicht zeven arrestaties verricht, waaronder drie minderjarigen.

Tijdens debriefing na afloop van de dienst maakten de rechters onder meer de volgende opmerkingen: "We hebben een goede indruk gekregen van de context waarin het politiewerk zich tijdens zo'n horecadienst zich afspeelt. We zijn onder de indruk van de professionaliteit van de politie. Het beheerste en rustige optreden en ook de de-escalerende aanpak, eerst praten, dan zachte dwang en dan doorpakken, spreken ons erg aan'.

In totaal hebben 15 rechters en juridisch medewerkers vanaf 19 december 2009, in groepjes van 3 met het horecatoezicht meegelopen. Korpschef Frans Heeres sprak in oktober 2009 tijdens de bespreking van het (verbaal) geweld tegenover politiemensen nog de hoop uit dat rechters mee gaan lopen tijdens horeca- en voetbaldiensten van de politie. De rechterlijke macht in Breda geeft echter aan dat zij al met regelmaat meelopen met allerlei acties en projecten van de politie en dat het meekijken in de horecadienst daar gewoon onderdeel van uitmaakt.

Er werden vannacht zeven arrestaties verricht. De dienstdoende agenten spreken van een normale drukte met ondanks het frisse weer toch veel stappers op straat. Er werden twee knapen aangehouden, een 17-jarige Bredanaar en een 20-jarige Rotterdammer die betrokken waren bij een vechtpartij in een café op de Vismarktstraat. Ook een 25-jarige Bredanaar werd gearresteerd. Hij gaf op de Havermarkt, terwijl een agent dit zag, een klap aan een andere stapper. Een 18-jarige Bredanaar werd aangehouden voor belediging van een agent op de Nieuwe Weg. Hij pleegde na zijn arrestatie verzet. Twee 15-jarige Bredase jongens werden ook opgepakt na een vechtpartij op de Havermarkt. Tenslotte werd een 19-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het niet voldoen aan het bevel om weg te gaan

Een 16-jarig meisje uit Oosterhout raakte in een club op de
Visserstraat onwel. Zij werd naar het ziekenhuis aan de Langendijk vervoerd.

Vuurwapenvondst na melding huiselijk geweld

BREDA: Een melding van huiselijk geweld heeft de politie op het spoor gezet van een vuurwapen. De politie kreeg rond 00.30 uur de melding dat in een woning in de wijk Tuinzigt een vrouw een klap gekregen had van haar vriend. Het bleek te gaan om de 21-jarige bewoonster die ruzie had met haar 29-jarige vriend die bij haar inwoont. . Zij wilden geen aangifte doen. Tijdens het bevragen van de personalia bleek dat de 29-jarige man nog een onherroepelijk vonnis had open staan van 210 euro. Hij werd aangehouden. Tevens werd nog in de woning een vuurwapen aangetroffen dat de aangehouden verdachte voor de komst van de politie in een kast gelegd zou hebben. Ook bleek hij een stiletto bij zich te hebben.

Veelpleger bijt medewerker supermarkt in pols

BREDA: Een 46-jarige veelpleger heet zaterdagavond nadat hij betrapt was op winkeldiefstal een 22-jarige medewerker van de supermarkt in diens linkerpols gebeten. Het incident gebeurde tijdens een
achtervolging. Hij werd door drie medewerkers overmeesterd en
overgedragen aan de politie. De veelpleger die deodorant, mondwater en tandenpasta in zijn jas had verstopt en had gestolen is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Wederom snelheidscontrole Leursebaan Breda

BREDA: Ook zaterdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Leursebaan. Deze controle maakt deel uit van het extra toezicht van de politie, vanwege de recente dodelijke
verkeersongevallen en de daarover gemaakt afspraken met Gemeente en buurtbewoners. Op het gedeelte mag 60 km / uur gereden worden. Gisteren werd de snelheid van 757 passanten gemeten. Er werden 120 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid zaterdag was 101 km / uur.

Tilburger licht gewond bij eenzijdig verkeersongeval

ALPHEN: Een 71-jarige Tilburger is zaterdagavond rond 22.15 uur licht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Boshoven. De automobilist reed met zijn auto in de richting van Baarle-Nassau. Hij verloor de macht over het stuur en raakte in de bocht naar links van de weg. Hij kwam in de sloot tot stilstand en raakte nog een
lantaarnpaal en een boompje. Hij was al uit de auto toen de agenten arriveerden, hij had alleen wat pijn in zijn nek.

Dronken bestuurder na ongeval rijbewijs kwijt

ZUNDERT: Een 19-jarige man uit Zundert is vannacht omstreeks 05.00 uur op de Molenstraat met zijn auto tegen een bloembak gereden. Na de T-splitsing met de Prinsenstraat is betrokkene gaan glijden door het besneeuwde wegdek en tegen een bloembak gereden. Hij bleek als beginnend bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 605 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen circa tien flesjes bier gedronken. Een van zijn twee vrienden die bij hem in de auto zat, liep bij het ongeval een hoofdwond op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-01-2010 14:57 | © Regio Midden en West Brabant |