Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen van beroving

Nijmegen, 31-01-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 32-jarige Nijmegenaar in de omgeving van de Van Apelterenweg beroofd van zijn mobiele telefoon. De politie onderzoekt deze beroving en zoekt getuigen.

De 32-jarige fietste op bovengenoemd tijdstip over de hatertsebrug in de richting van de Aldenhof, toen de man merkte dat er iemand achter hem fietste. Vervolgens stak hij de Van Apelterenweg over richting het pad dat achter het aldaar gelegen bejaardencentrum loopt. Op dat moment kwam er een jonge man naast hem fietsen en richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem. De overvaller vroeg vervolgens om zijn portemonnee. De 32-jarige gaf hierop zijn mobiele telefoon af. De overvaller zou de 32-jarige ook enkele keren geschopt hebben. Vervolgens wist de 32-jarige zijn fiets te pakken en weg te lopen. Doordat het gras nat was gleed hij uit. Ineens stond de overvaller weer naast hem die nog enkele trappen tegen zijn fiets gaf. Vervolgens fietste de overvaller ervandoor in de richting van de Staddijk.

In zijn woning waarschuwde de 32-jarige direct de politie. Van de dader is het volgende signalement bekend:

· Ongeveer 20 jaar oud

· Donkergetint

· Lang, smal postuur

· Droeg een zwarte ¾ gewatteerde jas met capuchon

· Zwarte joggingbroek van het merk Nike

· Donkere sportschoenen

De jongen zou weggefietst zijn op een bruine herenfiets. Hebt u op bovengenoemd tijdstip iets gezien in de omgeving van de Van Apelterenweg? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie geven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 31-01-2010 16:09 | © Regio Gelderland-Zuid |