Politie Zeeland


---


R-180-2010 Rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed
Door Politie Zeeland zijn afgelopen weekend de rijbewijzen ingenomen van vijf weggebruikers omdat zij onder invloed van alcohol hadden gereden.
Een 45-jarige automobilist uit Oostburg werd zaterdag rond 19.30 uur in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed. Hij had 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Op de Vlissingsestraat in Middelburg zagen agenten zondag rond 00.15 uur een snorfietser slingerend over de weg rijden. De bestuurder, een 49-jarige Middelburger, kreeg een stopteken waarna hij moest blazen. Bleek dat hij bijna 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
In Oostburg, op de Schorpioen, zagen surveillerende agenten zondag rond 04.00 uur een auto rijden die op vreemde punten remde en met wisselende snelheid reed. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven en hem te laten blazen. Bleek te gaan om een 20-jarige man uit Oostburg. Ook hij had teveel alcohol op.
In Westkapelle werd omstreeks 04.15 uur op de Zuidstraat een 28-jarige Middelburgse automobilist betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Ter hoogte van de Westkapelseweg te Zoutelande was rond 06.00 uur een 47-jarige man uit de gemeente Veere met zijn auto in de sloot beland. Ook hij had ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

De ingevorderde rijbewijzen zullen worden opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal beslissen hoe lang de bestuurders hun rijbewijs kwijt zullen zijn.

W-181-2010 Inbraak in winkelpand, Middelburg
In de Segeersstraat is zondag rond 03.00 uur ingebroken in een winkelpand.
Nadat van het pand een ruit was vernield, werd computerapparatuur weggenomen.

W-182-2010 Auto total loss bij eenzijdig ongeval, Middelburg
Op de Walcherseweg heeft zaterdagavond een 19-jarige man uit de gemeente Veere zijn auto total loss gereden bij een eenzijdig ongeval.
Zijn auto raakte rond 23.00 uur met een wiel in de berm waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en vervolgens een boom uit de grond reed. De 19-jarige man bleef ongedeerd bij het ongeval. Zijn auto raakte total loss en moest worden weggesleept.

Z-183-2010 Auto in de sloot, Biervliet
Op de Hoofdplaatseweg is zondagmorgen rond 09.00 uur een 31-jarige Terneuzenaar met zijn auto in de sloot beland.
Doordat plaatselijk het wegdek glad was door bevriezing, raakte zijn auto in een bocht in de slip en kwam tot stilstand in de sloot. De 31-jarige man had door het ongeval wat last van zijn nek en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zijn auto had lichte schade en werd uit de sloot getakeld.