KNHS

Dubbeldam vierde in WB Zürich
31 januari 2010
Jeroen Dubbeldam - Whisper

ZURICH (KNHS) - In de negende wedstrijd van het wereldbeker circuit was Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Whisper de enige Nederlandse combinatie die wist door te dringen tot de barrage. Albert Zoer (Echten) met Sam, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Seattle en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Powerfee bleven door een springfout buiten de barrage en eindigden als 11de, 13de en 14de.

Voor de barrage hadden zich negen combinaties geplaatst en de laatste starter, de Zwitser Steve Guerdat met Tresor V, dook foutloos bijna een volle seconde onder de tijd van de Duitser Lars Nieberg, die met Levito tot dan toe de leiding in handen had. De Zweedse Svante Johansson legde met Saint Amour beslag op de derde plaats, terwijl Jeroen Dubbeldam vierde werd. Daarmee veroverde Dubbeldam ook zijn eerste wereldbekerpunten in dit seizoen.

Op zondagochtend won Harrie Smolders met Riovanna (v. Animo) een estafette springen over hindernissen met een hoogte van 1.35 m. Hij deed dit samen met de Zwitserse Janika Sprunger met Valentyn, een jonge Oklund. Ook het tweede team reed op KWPN gefokte paarden: Martin Fuchs met Riot Gun (v. Chin Chin) en Steve Guerdat met Urgent III (v. Numero Uno).

Eric van der Vleuten blijft ondanks de verkoop van VDL Groep Tomboy aan de leiding staan in het West Europese wereldbekerklassement, maar de Ierse Jessica Kürten, die in Zürich 12de werd, klom wel op naar de tweede plaats. Zoer voegde zes punten aan zijn totaal toe en staat nu met 34 punten op een gedeelde 15de plaats. Er volgen nog vier wedstrijden: Bordeaux, Vigo, Gothenburg en Den Bosch, en dan volgt de finale in Genève.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.mercedes-csi.ch

Uitslag FEI Rolex World Cup (1.60m):


1) Steve Guerdat (Zwi) - Tresor V - 0 / 0 - 35.93
2) Lars Nieberg (Dui) - Levito - 0 / 0 - 36.70
3) Svante Johansson (Zwe) - Saint Amour - 0 / 0 - 38.20
4) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Whisper - 0 / 0 - 38.39
11) Albert Zoer (Echten) - Sam (v. Calvados) - 4 13) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle (v. Concorde) - 4
14) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Powerfee (v. Fedor) - 4

Tussenstand FEI World Cup - West Europese League:


1) Eric van der Vleuten (Mierlo) - 57

2) Jessica Kürten (Ier) - 53

3) Pius Schwizer (Zwi) - 48
16) Albert Zoer - 34
36) Harrie Smolders - 15
39) Jeroen Dubbeldam - 13

Uitslag springen 1.35 m (zo):


1) Harrie Smolders - Riovanna (v. Animo) - 113.01 sec
1) Janika Sprunger (Zwi) - Valentyn (v. Oklund) - 113.01 sec
2) Martin Fuchs (Zwi) - Riot Gun (v. Chin Chin) - 116.05 sec
2) Steve Guerdat (Zwi) - Urgent III (v. Numero Uno) - 116.05 sec

Foto Jeroen Dubbeldam en Whisper door: www.melissen.net