"Roze" verkiezingsdebat in Wassenaar


WASSENAAR, 20100129 -- De gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 komen eraan. COC Haaglanden organiseert daarom op zondag 31 januari 2010 een politiek debat in Cafe-herberg 't Hoekje aan de Berkheistraat 48, Wassenaar. Kandidaat-raadsleden debatteren er vanaf 13.00 uur over het homobeleid in Wassenaar. Vrijwel alle politieke partijen zijn bij het debat aanwezig, alleen Wat Wassenaar Wil heeft afgehaakt.

Zo'n 10% van de bevolking is homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender. In Wassenaar gaat dat om 2600 mensen. Hun positie is in Nederland grondwettelijk beschermd. Dit betekent echter niet dat de maatschappelijke tolerantie van homoseksualiteit gelijke tred houdt met deze juridische verankering.

Vooral de laatste jaren wordt steeds vaker melding gemaakt van geweld en bedreiging tegenover homo's. Hoe kijken de Wassenaarse politici tegen deze ontwikkeling aan en wat hebben de verschillende partijprogramma's op dit thema te bieden?

Om deze vragen beantwoord te krijgen zal aan de hand van een aantal onderwerpen gedebatteerd worden zodat de posities van de verschillende partijen duidelijker worden. De discussie zal gaan over de positie van homo's in de samenleving, veiligheid, onderwijs en voorlichting, ouderenzorg en de invloed die het gemeentebestuur op deze terreinen heeft.

Iedereen die graag wil horen hoe de politieke partijen van Wassenaar denken over bestrijding van discriminatie, coming-out van jongeren en samenwerking tussen hetero's en homo's is van harte welkom. De toegang tot het debat is gratis.

http://www.cochaaglanden.nl





Ingezonden persbericht