PISTE opent met "Over de Grens"


HAARLEM, 20100131 -- Stichting PISTE is hét podium voor kunstenaars van allerlei disciplines, met thema's, stof tot nadenken en dialoog. PISTE wil zo veel mogelijk mensen laten genieten van bijzondere kunst, door telkens een ander thema voorop te zetten. Bezoekers kunnen bij grotere projecten reageren, waardoor er een levendig interactief podium ontstaat. Thema's kunnen zowel zelf bedacht zijn als aanhaken bij initiatieven van andere organisaties.

Op 28 januari is het doek van PISTE voor het eerst open gegaan. Iedereen kan een kijkje komen nemen op www.stichtingpiste.nl.

Op het podium staat: OVER DE GRENS, het thema van de Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen. PISTE presenteert 10 KOPPELS van gedicht + kunstwerk. Er kan genoten worden van bijzondere kunst op professioneel niveau.

Kunstenaars hebben werk ingezonden op het thema. De keuze voor het plaatsen is gemaakt door de ballotagecommissie van PISTE. Voorzitter van PISTE Gea Zwart heeft de koppels samengesteld. Koppels vullen elkaar aan op een gelijkwaardige manier. Bij het samenstellen is gekeken naar de inhoudelijke kant van het werk, waar raakvlakken liggen tussen de werken. De meest letterlijke overeenkomsten zijn vermeden, dan zou het kunstwerk het gedicht illustreren, wat afbreuk zou doen aan de zelfstandigheid van beide delen.
Hierdoor zijn er verrassende combinaties ontstaan. Deze zijn niet zaligmakend. Er zijn uiteraard vele mogelijkheden.

Deze tentoonstelling is open van 28 januari tot 30 maart op www.stichtingpiste.nl.


De deelnemende kunstenaars zijn:
Carla Dura; Henk Zomer, Kary Slenders; Peter van den Akker; Anne Balazs; Gea Zwart; Remco Ekkers; Joke Elzinga; Rozemarijn van Leeuwen; Ruud Mast; Jaap Tempelman; Cecile van Hanja; Ewout Eggink; Irene Kunst; Manja Croiset; Co van Gasteren; Anton Gerits; Saskia de Boer; Tanya van der Wacht; Sanna Leupen


Binnenkort maakt PISTE het onderwerp van het volgende project bekend. Bij dit project zullen ook bezoekers kunnen reageren.

Meer informatie: info@stichtingpiste.nl





Ingezonden persbericht