Ingezonden persbericht

Deelnemers Check Mo 2010 bekend

Voor de tweede editie van het festival Check MO zijn acht acts geselecteerd uit Den Haag en omgeving die het aandurven om hun muzikale grenzen te verleggen. De MO in Check MO staat voor Muzikale Ontmoetingen. De kennismaking tussen artiesten met verschillende muzikale achtergronden staat centraal. Het festival wordt georganiseerd door de bekende Haagse televisiepresentatrice Paula Udondek.

Tijdens het festival Check MO - dat zondag 31 januari 2010 plaatsvindt in het Paard van Troje - zullen vier keer twee acts met elkaar samenspelen en een nieuw gezamenlijk nummer componeren. De komende week is de eerste ontmoeting tussen de muzikanten. De exacte combinaties houden we tot dan nog even geheim. Tijdens de finale moet elke act naast het gezamenlijke lied één eigen nummer spelen, zodat de verschillende stijlen goed hoorbaar zijn.

De deelnemende acts zijn:

27 Ways To Win (rock/metal)
April Darby (r&b)
Daniel Sensit (singer/songwriter)
D-Felic (dance)
Mischu Laikah (r&b/reggae)
No Comment (rock)
Novembers Dream (pop/jazz)
OPG (hiphop)

Hoewel Check MO niet een echte wedstrijd is, valt er toch wat te winnen. Zo mogen alle finalisten de studio in om hun gezamenlijke songs vast te leggen voor de toekomst. Op de finaleavond in het Paard van Troje strijden de muzikanten om de eer, een professionele fotoreportage door de bekende popfotograaf Eric van Nieuwland, een optreden in het radioprogramma Stork On Air en een optreden op het 5 Mei Festival 2010.

De eerste ontmoeting tussen de artiesten is op zondagavond 27 december. In de weken erna gaan de muzikanten werken aan hun gezamenlijke nummers. Begin januari worden de nieuwe songs opgenomen in de studio. Op zondag 31 januari is de finale in het Paard van Troje. Vertegenwoordigers van de pers zijn bij al deze momenten meer dan welkom!

Check MO is een initiatief van de Stichting Doerak van Paula Udondek, in samenwerking met de R.G. Ruijs Stichting.

http://www.checkmo.nl/

STICHTING DOERAK*
R.G. RUIJS STICHTING
Nutshuis/Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
info@stichtingruijs.nl