Ingezonden persbericht

23 januari 2010

Topstuk op VVD veiling

De VVD Amersfoort heeft een topstuk weten te bemachtigen voor de op zondag 31 januari a.s. door haar georganiseerde 'Veiling voor Vrijheid en Democratie'. Via een relatie binnen het Catshuis zijn de liberalen in het bezit gekomen van een door Balkenende persoonlijk gesigneerd textielstuk.

De organisator van deze veiling, huidig fractievoorzitter Margot Cooijmans, geeft aan dat het hier om de onderbroek van de minister president gaat. Waarom de premier deze onderbroek heeft voorzien van een handtekening, is haar onduidelijk. Veilingmeester Hans Buytelaar is blij met dit veilingstuk. "Het bevindt zich in concoursstaat, hetgeen betekent dat er goed op geboden zal worden."

Cooijmans verwacht dat met name plaatselijke partijgenoten van de premier op dit stuk zullen bieden. "Het is en blijft een collectors item." De veiling kent ook vele andere stukken die door de lokale maar ook door de landelijke partijleden zijn ingebracht. Van een 45 toeren single van Hans Wiegel tot aan een exclusief onderhoud met Mark Rutte van een uur: het zit er allemaal bij. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen.

De veiling heeft plaats op zondag 31 januari a.s. vanaf 19.00 uur in de Happerij & Tapperij, Langestraat 97, Amersfoort.