Ingezonden persbericht

Startsein Wereldwijzer Reis Awards 2010

Nijmegen, 4 februari 2010 ­ Afgelopen maandag is op Wereldwijzer Reisforums de vierde editie van de jaarlijkse Reis Awards van start gegaan. In ruim drie weken bepalen reizigers in tien categorieën onder andere welke organisaties en bestemmingen de bestreden awards in de wacht slepen.

Zoals voorgaande jaren vinden de Reis Awards 2010 plaats in twee ronden. Tijdens de nominatieronde kunnen reizigers uit Nederland en België voor iedere categorie hun favorieten doorgeven voor nominatie. De vijf meest genomineerden gaan door naar de finale, waar alle forumleden via een stemronde wederom inspraak hebben op de uitslag.

Reizigers kunnen tot en met 11 februari in tien categorieën hun nominaties plaatsen:

- Favoriete Bestemmingsland
- Beste Hotel / Resort
- Beste Hostel
- Beste Luchthaven
- Beste Luchtvaartmaatschappij
- Beste Online Reisorganisatie
- Beste Reisgids
- Favoriete Stedentrip Bestemming
- Beste Taalreis Organisatie
- Beste Vrijwilligerswerk Organisatie

"Vorig jaar bleek de 'Favoriete Reisbestemming' de populairste categorie. Thailand won met een kleine voorsprong van Australië die een goede tweede plek behaalde," aldus Yvonne, sitemanager van Wereldwijzer Reisforums. "Ook dit jaar is deze categorie erg populair: we zijn halverwege de nominatieronde en in deze categorie zijn al de meeste nominaties geplaatst. Maar dat heeft wellicht te maken met de prijs die je kunt winnen."

De globetrotters die hun nominatie of stem plaatsen, maken kans op een leuke prijs: een foto op extra groot formaat canvas (120 x 90 cm) ter waarde van 105 euro, welke wordt aangeboden door Picture Factory. De winnaars van de categorieën krijgen gratis advertentieruimte ter waarde van 2.000 euro op de populaire reissite Wereldwijzer Reisforums.

Om door te geven welke organisaties de awards verdienen, gaan reizigers direct naar www.wereldwijzer.nl/reisawards2010.

Over Wereldwijzer Reisforums
De website Wereldwijzer Reisforums is een interactief online reisplatform waar reizigers elkaar ontmoeten, met elkaar discussiëren en tips uitwisselen. Al meer dan 110.000 reizigers en vakantiegangers hebben zich aangemeld bij Wereldwijzer Reisforums. De site is op overzichtelijke wijze onderverdeeld in meer dan 50 landen, thema's en de diverse wereldcontinenten. Naast discussieforums is het op Wereldwijzer ook mogelijk om reisgenoten te zoeken, spulletjes te koop te zetten op de reismarkt, ervaringen over reisbestemmingen te delen, vakantiefoto's online te zetten en veel meer. De website wordt maandelijks door 200.000 Nederlanders en Vlamingen bezocht. QuaMundi Travel Media is eigenaar en exploitant van de website Wereldwijzer Reisforums.

Noot voor de redactie,