Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 1 februari 2010

Groninger Forum presenteert: IFFRiG-talkshow met Hadassah de Boer

Aanhakend bij de vaste programmering van Forumpartners presenteert het Groninger Forum dit jaar tijdens de Groninger editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) een talkshow die het toch al hevig aanwezige festivalgevoel nog meer gaat verhogen.

Vol van alle films, in between twee voorstellingen of gewoon op zoek naar meer informatie is de Kapteynzaal in filmtheater Images de plek om neer te zijgen en je te laven aan de ultieme festivalsfeer. Talkshowhost Hadassah de Boer gaat daar in gesprek met makers, programmeurs, deskundigen en andere celebrities om alle aspecten van het IFFR voor het voetlicht te krijgen. Met korte interviews, vooruitblikken, minirecensies en een dagelijkse prijsvraag waarmee een tienrittenkaart voor de nieuwe locatie van Images en Groninger Forum aan het Hereplein te winnen is.

Gasten zijn onder andere Peter Taylor (kortfilmprogrammeur IFFR), Janine Abbring (Jakhals van DWDD), Kevin Toma (filmhistoricus en redacteur de Filmkrant), Tim Leyendekker (filmmaker, beeldend kunstenaar), Douwe Draaisma (bijzonder hoogleraar Geschiedenis van de Psychologie van de RUG) en Lisa ter Berg (programmeur Go Short). Freya en Sarah Eshuijs vertellen over hun opmerkelijke Format GAVA-performance en verschillende Groninger singer-songwriters treden op: Tiedo, Zaza en Florian Wolff. De talkshows worden live via internet uitgezonden en zijn later terug te kijken via uitzending gemist van de website van OOG TV.

Het Groninger Forum haakt aan bij vaste manifestaties van Forumpartners. Het IFFR in Groningen is een terugkerend festival van filmtheater Images, een van de Forumpartners. In de toekomst zal dit festival daarom deel uitmaken van de vaste programmering van het Forum. Kijk voor meer informatie over het Groninger Forum op www.groningerforum.nl.

Filmtheater Images
Poelestraat 30, Groningen
Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 februari van 21.00 ­ 21.30 uur. Gratis entree, de bar is open ­ wij zorgen voor hapjes!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren.