Ingezonden persbericht



---


Amsterdam Centrum

Amsterdam, 2 februari 2010
Persbericht

D66 WIL OP IEDERE SCHOOL IN AMSTERDAM VOORLICHTING OVER HOMOSEKSUALITEIT

D66 organiseert op 4 februari een rondetafelgesprek over voorlichting ten aanzien van seksuele diversiteit. Tijdens dit gesprek zal bekeken worden hoe voorlichting over seksuele diversiteit op elke school in Amsterdam het beste vorm- en inhoud gegeven kan worden. Aan het gesprek zullen docenten, voorlichters, het Roze in Blauw-team van de Amsterdamse politie, studenten en wetenschappers hun bijdrage leveren. "We willen niet achter een 'tekentafel' een plan maken, maar met de betrokkenen uit de samenleving in gesprek, zodat we een goed voorstel kunnen doen", aldus Vera Bergkamp, nummer twee op de lijst voor D66 Amsterdam Centrum.

Onlangs stemde een kamermeerderheid in met een voorstel van D66 om de kerndoelen in het onderwijs te moderniseren door het opnemen onderwerpen over seksuele diversiteit en seksuele voorlichting. "Dat klinkt ingewikkeld, maar het betekent gewoon dat iedere school in Nederland voorlichting moet geven over lesbo's, homo's, bi's en trangsgenders. Heel veel scholen negeren dit onderwerp nog altijd, ook in Amsterdam", aldus Bergkamp.

Bergkamp stelt dat alleen cameratoezicht niet voldoende is om van Amsterdam weer een tolerante stad te maken. "D66 vindt dat de ontwikkeling van tolerantie al vroeg begint. Opvoeding en onderwijs zijn daarbij essentieel. Wij willen dus snel voorlichting over homoseksualiteit op alle scholen in Amsterdam."

//// Einde persbericht ////