Veilig Verkeer Nederland

Persbericht

Afscheid na 33 jaar in het afdelingsbestuur van Veilig Verkeer Nederland

Roosendaal,

Na ruim 33 jaar heeft Tonnie Buijk aangegeven zijn taken in het bestuur van Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal te beëindigen.
Een bestuurslid met vele jaren ervaring is iets om trots op te zijn. Het afdelingsbestuur zet zich in voor de verkeersveiligheid in de gemeente en voor de burgers.
Tonnie heeft in de 33 jaar alle bestuursfuncties bekleed. (voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuurslid)

Ruim 39 jaar heeft hij een autorijschool gehad in samenwerking met de eerste Roosendaalse verkeersschool. Van zijn kennis en inzet is dankbaar gebruik gemaakt. Zo heeft hij de cursus herhaling rijbewijsbezitters opgestart in samenwerking eind jaren 70 met de politie. Vele jaren heeft ook VVN op de Waroubi (wat Roosendaal u biedt) toen de huishoudbeurs van Roosendaal gestaan. En nu Roosendaals Treffen waar in 2008 de VVN afdeling haar 75 jarig bestaan heeft gevierd.
Tonnie heeft ervoor gezorgd dat het CBR in Roosendaal bleef en niet naar Bergen op Zoom is verhuisd.

Zo zijn er nog vele activiteiten waaraan Tonnie heeft meegewerkt en dat wilden we dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Afgelopen vrijdagmiddag 29 januari heeft mevrouw Karla Peijs voorzitter van Veilig Verkeer Nederland (commissaris van de Koningin Zeeland) in het provinciehuis van Middelburg een zilveren waarderingsspeld uitgereikt aan Tonnie Buijk.
Later in de middag heeft afdelingsvoorzitter Patrick Peeters zijn waardering uitgesproken voor zijn inzet. Zo ook wethouder Peter Uytdehage die namens de gemeente hem kwam waarderen voor de inzet voor de verkeersveiligheid in de gemeente Roosendaal. Hier waren (oud) bestuursleden, gemeente en oud collega's bij uitgenodigd. Het was een verdiend afscheid.