Gemeente Lopik

Samenwerkingsovereenkomst met Schoonhoven

Op 18 februari 2010 ondertekenen de gemeenten Lopik en Schoonhoven een samenwerkingsovereenkomst. Hierin is vastgelegd dat inwoners van Schoonhoven hun grof huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation in Lopik kunnen brengen.

Op dinsdag 24 maart 2009 ondertekenden de burgemeesters van beide gemeenten een intentieverklaring. Dit document is in detail uitgewerkt tot een samenwerkingsovereenkomst. Op donderdag 18 februari 2010 ondertekenen wethouder G.J. Spelt (Lopik) en wethouder P.P. Matheij (Schoonhoven) deze overeenkomst.

Oplevering nieuwe gemeentewerf en brandweerkazerne in april

Vanwege de uitgebreide vorstperiode deze winter is de oplevering van de nieuwe brandweerkazerne en gemeentewerf met milieustraat op het voormalige MOB-complex Jaarsveld later dan verwacht. Oorspronkelijk was de oplevering voorzien in de tweede helft van maart 2010. Naar verwachting wordt dit eind april 2010.
Als dit volgens planning verloopt, zullen medio juni 2010 een officiële opening voor genodigden en een open middag voor inwoners van de gemeente Lopik én de gemeente Schoonhoven worden georganiseerd.