Ingezonden persbericht


Inter Access benoemd tot Platinum Partner Oracle

Hilversum, 4 februari 2010 - Inter Access is benoemd tot Platinum Partner van Oracle. Het bedrijf was tot op heden Certified Advanced Partner. Oracle lanceerde onlangs echter een nieuw partnermodel in Nederland. Hierin maakt het softwarebedrijf een nieuw onderscheid tussen drie typen partners - Silver, Gold en Platinum. Inter Access kwalificeert zich voor de laatste categorie. Oracle kent deze hoogste partnerstatus toe aan slechts een klein aantal bedrijven.

Inter Access verdient het Platinum-partnerschap vanwege zijn specialisatie op het gebied van Service-Oriented Architecture (SOA) en databases. Ook de E-Business Suite, kennis van gemeentelijke overheden en expertise omtrent Universal Content Management (UCM) van Inter Access zijn redenen voor de toekenning van de hoogste Oracle-partnerstatus. De diepgaande kennis van Inter Access vormt een uitstekende basis voor een vruchtbare samenwerking met Oracle voor wat betreft gezamenlijke commerciële, kennis- en leveringsprojecten.

De specialisatie van Inter Access in Oracle-databases, Oracle Fusion Middleware (SOA), de Oracle E-Business Suite en Oracle UCM heeft er de afgelopen jaren toe geleid dat Inter Access zijn klanten optimaal kan voorzien van de best passende Oracle-oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het signaleringssysteem Zorg voor Jeugd, dat is gericht op het vroegtijdig signaleren van risicojongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar en het coördineren van behandeling of begeleiding. Alle instanties kunnen elkaar real-time zonder vertraging informeren over hun bemoeienis. Inmiddels werken meer dan 120 gemeenten met dit systeem. Ook oplossingen voor de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) bij onder andere de Gemeente Rotterdam laten zien wat Inter Access voor gemeenten kan betekenen. Dit systeem is volledig ontwikkeld in Oracle Fusion Middleware.

"We zijn uiteraard verheugd dat we al jaren op hoog niveau een partnerschap hebben met Oracle", zegt Michel de Meijer, CEO van Inter Access. "Dit biedt veel perspectieven voor de toekomst. We doen er alles aan om onze rol van Platinum Partner zo klantgericht mogelijk invulling te geven."

###

Over Inter Access
Met ruim zevenhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat.

Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Voor de publieke sector is Inter Access een toonaangevende leverancier van innovatieve IT-oplossingen en -diensten voor e-government en Het Nieuwe Werken bij meer dan honderd gemeenten, provincies en diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.