Ingezonden persbericht


Amsterdam, 4 februari 2010

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER GAAT INTERNATIONAAL

Internationale deuren openen zich voor KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER. Onder de belangstellenden voor de wereldwijde rechten van de film bevond zich ook het fameuze Goldcrest Films International. Wij zijn vereerd te kunnen melden dat Goldcrest als Sales Agent zal gaan optreden voor de internationale exploitatie van KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER.

Goldcrest , met hoofdkantoor in Londen, is een bedrijf dat zich wereldwijd richt op het financieren, produceren en verkopen van films. Ze representeren meer dan honderd films waarvan 19 Oscarwinnende titels en 28 BAFTA winnaars.

"We zijn erg blij dat Goldcrest deze zeer krachtige en succesvolle film gaat representeren" zegt Penny Wolf van Goldcrest. "Het is een geweldige prestatie van debuutregisseur Reinout Oerlemans. Mede door de indrukwekkende acteerprestaties van Carice van Houten en Barry Atsma is het hem gelukt een onvergetelijke film te maken".

Reinout Oerlemans kan het enthousiasme van de overeenkomst alleen maar beamen. "We zijn erg trots op het enorme succes van KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, en vereerd met de grote internationale belangstelling. Het is fantastisch dat zo'n gerespecteerd bedrijf de film internationaal zal gaan uitrollen. Met Goldcrest als partner zijn we er van overtuigd dat de film ook in het buitenland een succes wordt."

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER is een schaamteloos verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend en tegelijkertijd is het een ode aan de liefde. De film schreef in Nederland al geschiedenis met de grootste openingsdag voor een Nederlandse film ooit, en werd in recordtijd Gouden, Platina en Diamanten Film. Inmiddels hebben al meer dan 1.100.000 bezoekers de film gezien.

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures.

www.komteenvrouwbijdedokterdefilm.nl




Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama, film en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer. Recent uitgebrachte films zijn Windkracht 10, De Brief voor de Koning, Komt een Vrouw bij de Dokter, Dossier K en De Gelukkige Huisvrouw (release voorjaar 2010). De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.