Ingezonden persbericht


Grontmij N.V.

De Bilt, 4 februari 2010 Persbericht

Grontmij ontwikkelt duurzaam afvalmanagement- systeem in Bosnië-Herzegovina

Grontmij heeft een groot contract binnengehaald voor het ontwikkelen van een modern en milieuvriendelijk afvalmanagementsysteem in Bosnië-Herzegovina. Door de nauwe samenwerking tussen onze consultants uit Denemarken en Zweden levert Grontmij in Scandinavië toonaangevende expertise op het gebied van afvalmanagement. Het project maakt deel uit van de ontwikkelingssamenwerking tussen Zweden en Bosnië- Herzegovina om de milieu- en gezondheidsrisico's in het land te reduceren met als doel de eventuele toetreding tot de EU. Het contract heeft een waarde van 2,4 miljoen en beslaat een periode van ruim vier jaar.

Swedish International Development Cooperation Agency (Sida) zal meewerken in de ontwikkeling van een effectief afvalmanagementsysteem in het land. Grontmij werd gevraagd zowel de gemeente als het land te adviseren en te ondersteunen.

`Met dit contract kunnen wij laten zien dat wij binnen Grontmij de gezamenlijke expertise hebben om een essentieel project met een modern en milieuvriendelijk afvalrecyclingprogramma te ontwikkelen in Bosnië-Herzegovina. Het is bovendien een goed voorbeeld van hoe onze grensoverschrijdende samenwerking leidt tot het verkrijgen van complexe internationale opdrachten', zegt Sylvo Thijsen, voorzitter Grontmij N.V.





Ingezonden persbericht