Kanzy lanceert eerste Heavy Tube Amplifier


Nieuwe Nederlandse buizenversterker voor liefhebber van high-end audio

IJSSELSTEIN, 20100204 -- De nieuwe Nederlandse producent Kanzy heeft op 4 februari 2010 de eerste Heavy Tube Amplifier van 100% Nederlandse makelij gelanceerd. De Kanzy KAAM-1000 buizenversterker wordt volledig met de hand gemaakt in IJsselstein en is daarmee de eerste Nederlandse klasse a dubbel mono versterker in het hogere prijssegment.

De KAAM-1000 buizenversterker ontstond uit de wens van ingenieur P. Dam om een versterker te maken die het geluid van de originele geluidsdrager zo puur mogelijk weergeeft. Samen met zijn zoon Lars Dam ontwierp en ontwikkelde hij 'in house' de 'industrieel' aandoende stalen kast, en selecteerde hij componenten die aan zijn kritische eisen voldeden. Paul Dam: "De ontwikkeltijd van de KAAM-1000 heeft meer dan drie jaar in beslag genomen, tijd die werd gebruikt voor een grondige selectie van onderdelen en kritische tests. We hebben uiteindelijk gekozen voor zeer hoogwaardige weerstanden en audio grade condensatoren, gouden contacten, keramische steunen en een voedingskabel met geborgde bajonetsluiting. De meeste onderdelen worden met behulp van luchtmontage geplaatst om trillingen te voorkomen en met de hand met zilver gesoldeerd."

Luxe uitvoering
Ook aan de afwerking van de KAAM-1000 is veel aandacht besteed. De draaiknoppen en sierframes zijn goudkleurig, of indien gewenst verguld met 24 karaat goud. Paul Dam: "En ik ben bijzonder trots op de onzichtbare wijze waarop de beide versterkers van het voedingsgedeelte zijn gescheiden. Het is volkomen onzichtbaar hoe de bedrading is weggewerkt."

Testresultaten
De versterker is inmiddels elektrisch en akoestisch getest door een kritische groep audioliefhebbers. Enkele technische specificaties van de KAAM-1000:

*Gemeten harmonische vervorming (HD) *Totale stijgsnelheid (Overall slew rate)7 MV/s
*Amplitude lineariteit bij max. vermogen UL
(frequentiebereik 20 Hz - 22 KHz)-0,5 dB
*Amplitude lineariteit bij max. vermogen UL
(frequentiebereik 5 Hz - 40 KHz)-3 dB
*Amplitude lineariteit bij max. vermogen UL
(frequentiebereik 5 Hz - 100 KHz)-12 dB

Prijs en verkrijgbaarheid
De KAAM-1000 is uitsluitend op bestelling verkrijgbaar bij een selecte groep dealers en heeft een advieswinkelverkoopprijs van ¤ 53.550,-. Voor de versie met vergulde details geldt een meerprijs van ¤ 5.950,-.

Wij verwijzen u voor het laatste nieuws naar: www.kanzy.eu





Ingezonden persbericht